Γάμος ομόφυλων: Αυτοί είναι οι βουλευτές της ΝΔ που δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο

Νέες αποκαλύψεις για τον «μαϊμού» γάμο στη Χαλκίδα

«Καζάνι που βράζει» η ΚΟ του κυβερνώντος κόμματος 

Το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια αναμένεται να έρθει στη Βουλή και στη ΝΔ μετράνε δυνάμεις μετά τα «φροντιστήρια».

Το Μέγαρο Μαξίμου έχει επιστρατεύσει το βαρύ πυροβολικό του κόμματος για να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές, αφού αρκετοί είναι εκείνοι που αντιδρούν.

Στα γραφεία της Πειραιώς αναμένεται να βρεθούν αρκετοί που αντιδρούν προκειμένου να πειστούν από τον Κωστή Χατζηδάκη, τον Άδωνι Γεωργιάδη, τον Παύλο Μαρινάκη, τον Γιάννη Μπρατάκο, τον Σταύρο Καλαφάτη και τον Άκη Σκέρτσο.

Στο κυβερνητικό επιτελείο επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία ότι ο τελικός αριθμός των γαλάζιων που είτε θα καταψηφίσουν, είτε θα απέχουν, δεν θα υπερβαίνει τους πενήντα βουλευτές.

Ποιοι δεν θα ψηφίσουν

Παρά τις προσπάθειες που γίνονται, υπάρχουν μέλη της κυβέρνησης και βουλευτές που διαφωνούν και δηλώνουν πως δεν θα ψηφίσουν. Αντώνης Σαμαράς, Μάκης Βορίδης και Θάνος Πλεύρης έχουν ξεκαθαρίσει πως δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για λόγους συνείδησης.

Σύμφωνα με το ieidiseis.gr, υπάρχουν έξι υφυπουργοί που φέρονται έντονα προβληματισμένοι για τη στάση που θα κρατήσουν. Πρόκειται για τους Κ. Κυρανάκη, υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άμυνας Γ. Κεφαλογιάννη, Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Σταμενίτη και Στ. Κελέτση, Εσωτερικών ( Μακεδονίας-Θράκης) Στ. Κωνσταντινίδη και Κοινωνικής Πολιτικής και Οικογένειας Μαρία Κεφαλά.

Μέχρι αυτή την ώρα, υπάρχει μία ομάδα βουλευτών που δηλώνουν αποφασισμένοι να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο. Πρόκειται για τους:

  • Ανδρέα Κατσανιώτη
  • Μίλτο Χρυσομάλλη
  • Μάξιμο Χαρακόπουλο
  • Κώστα Γκιουλέκα
  • Κώστα Καραγκούνη
  • Άννα Καραμανλή

Στη διόπτρα της Πειραιώς βρίσκονται για ευνόητους λόγους, όλοι οι βουλευτές που το 2015 καταψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης και παραμένουν στη βουλή. Πρόκειται για τους Νότη Μηταράκη, Χαράλαμπο Αθανασίου, Γιώργο Βλάχο, Κώστα Βλάσση, Δημήτρη Κυριαζίδη, Μανώλη Κόνσολα, Τάσο Δημοσχάκη, Απόστολο Βεσυρόπουλο, Βασίλη Γιόγιακα, Θανάση Μπούρα, Γιώργο Γεωργαντά, Μαρία Αντωνίου, Θανάση Δαβάκη, Χρήστο Κέλλα, Θανάση Καββαδά, Χρήστο Μπουκώρο, Γιώργο Καρασμάνη και Φωτεινή Αραμπατζή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.