Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Τα έκανε χειρότερα ο Άδωνις…

Άδωνις ο… καναλάρχης! Υπό το υπουργείο Ανάπτυξης ΕΡΤ και ΑΠΕ

Τι συνέβη; 

Ολοκληρώθηκαν οι διαβουλεύσεις με τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας γύρω από την κυβερνητική ρύθμιση που έρχεται στη Βουλή και αφορά στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μετά την ολοκλήρωση των σεμιναρίων, αυτό που μένει είναι η παρουσίαση των διατάξεων στο Υπουργικό Συμβούλιο και η συζήτηση του στη Βουλή, που φαίνεται ότι δεν θα αργήσει.

Ωστόσο η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας παραμένει διχασμένη, με τα όχι και τους βουλευτές-κυρίως από την Περιφέρεια- να έχουν προβληματισμούς.

Στην Πειραιώς εκτιμούν ότι οι βουλευτές που τελικά θα υπερψηφίσουν μπορεί να είναι περισσότεροι από 100 ενώ αισιοδοξία εκφράζει και το Μέγαρο Μαξίμου.

Σε κάθε περίπτωση, οι «δεν ψηφίζω» υπολογίζονται σε 55-60, ωστόσο υπάρχουν και άλλοι 40 που αποφεύγουν να τοποθετηθούν. Οι πιο συντηρητικές εκτιμήσεις αναφέρουν ότι στην τελική ψηφοφορία δεν θα καταγραφούν περισσότερες από 40-45 διαφοροποιήσεις.

Τα έκανε χειρότερα ο Άδωνις

Η έρευνα έδειξε ότι οι αναφορές σε «φροντιστήριο» εκνεύρισε αρκετούς βουλευτές που θεώρησαν τον όρο υποτιμητικό. Μάλιστα, ο Νικήτας Κακλαμάνης είχε δηλώσει πως δεν θα παραβρεθεί, ενώ στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο Μάκης Βορίδης.

Ωστόσο, έγινε και ένα μεγάλο φάουλ στα «φροντιστήρια» της Πειραιώς. Σύμφωνα με το newmoney.gr, αυτό αφορά τη συμπεριφορά του Άδωνι Γεωργιάδη η οποία ήταν επιθετική προς τους συναδέλφους του.

Ουδείς πάντως αμφισβητεί τις καλές προθέσεις του Αδωνι, αλλά μερικές φορές είναι… ολίγον άγαρμπος!

Σε κάθε περίπτωση καταδείχθηκε για μια ακόμα φορά πως μόνο ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι αυτός που μπορεί να πείσει τους βουλευτές του, γι’ αυτό και το επόμενο διάστημα θα υπάρξουν απευθείας επαφές με όσους εξακολουθούν να διαφωνούν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.