«Δεν φτάνουν οι δημοσκοπήσεις»: Το «Βήμα» στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση για τη διαιτησία Ολυμπιακού – ΠΑΟ

Προσβλήθηκε από κορωνοϊό ο Βαγγέλης Μαρινάκης!

Τι αναφέρει

Η διαιτησία στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχει αποτελέσει αντικείμενο αντιδράσεων αφού πολλοί καταγγέλλουν διαφθορά και στημένα ματς.

Πλέον, οι δύο αιώνιοι, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, έχουν παράπονα από τη διαιτησία. Οι ερυθρόλευκοι έχουν εκφράσει τα παράπονά τους για τα τελευταία παιχνίδια τους ενώ ο ΠΑΟ διαμαρτύρεται για τη διαιτησία στο ματς με την ΑΕΚ την περασμένη Κυριακή.

«Ίσως να νομίζετε ότι τα όσα τραγικά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο να μην έχουν σχέση με την πολιτική, αλλά έχουν και παρα-έχουν και θα σας εξηγήσω το γιατί. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι που λέει και σοφός λαός και τούτο γιατί: Οι αντιδράσεις των δύο μεγαλύτερων ομάδων (Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός) με εκατομμύρια φιλάθλων έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα και έχουν επεκταθεί», γράφει ο Βηματοδότης του «Βήματος» που ιδιοκτήτης είναι ο Βαγγέλης Μαρινάκης.

«Ο έλεγχος, βλέπετε, της διαιτησίας και ο διορισμός αρχιδιαιτητή που έγινε, όπως είναι γνωστό, παρατύπως από την ΕΠΟ ενέτεινε αυτή την κατάσταση. Σημειώνω δε ότι για το συγκεκριμένο θέμα είχε παρέμβει η κυβέρνηση δια κορυφαίου υπουργού στην ΕΠΟ για να παρθούν οι προβλέψεις της οριστικής μελέτης, αλλά αγνοήθηκαν επιδεικτικά από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο. Ίσως αυτό που δεν καταλαβαίνουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις (και οι πολιτικοί) είναι πως το ποδόσφαιρο παραμένει εξαιρετικά δημοφιλές και ελκυστικό άθλημα στη βάση της κοινωνίας», συνεχίζει το άρθρο.

Ουσιαστικά ο συντάκτης αναφέρει πως ο απλός κόσμος που παίρνει το ποδόσφαιρο στα σοβαρά και είναι μέρος της ψυχαγωγίας του απογοητεύεται από τα όσα συμβαίνουν και αυτό θα είναι επιζήμιο για την κυβέρνηση σε βάθος χρόνου. Συγκεκριμένα αναφέρει στη συνέχεια ο Βηματοδότης:

«Εκεί, δηλαδή που δεν φτάνουν οι μετρήσεις των δημοσκοπήσεων και τα focus group. Ήτοι σε ανθρώπους της διπλανής πόρτας, μεροκαματιάρηδες, φοιτητές, βιοπαλαιστές, σε πιτσιρικάδες που μπορεί να μην σκοτίζονται για το χρώμα του τιμολογίου και που δεν εντοπίζονται εύκολα από τα fοcus group των κομμάτων και τις κάθε λογής δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου, αλλά παραμένουν ψηφοφόροι και κυρίως παραμένουν της άποψης ότι δεν μπορείς να κοροϊδεύεις τους πάντες για… πάντα».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.