Πρώτο φάουλ Βορίδη…

Οι δυο τάσεις στη Νέα Δημοκρατία για την επόμενη μέρα στην ΕΡΤ

Κίνηση που προκαλεί ερωτήματα...

Ο γάμος και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια έχει επισκιάσει κάθε άλλη πολιτική δραστηριότητα μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δηλώσει την πρόθεσή του να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στη ΝΔ υπάρχουν αντιδράσεις και έγινε τα… φροντιστήρια σε βουλευτές που δεν επιθυμούν να το ψηφίσουν. Στα γραφεία της Πειραιώς περίπου 60 βουλευτές ενημερώθηκαν για το νομοσχέδιο, ωστόσο οι διαφωνίες παραμένουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του σχεδίαζαν από καιρό τις κινήσεις τους και αρχικά μέτρησαν αντιδράσεις και έφτιαξαν κλίμα, δημιουργώντας την αίσθηση πως το νομοσχέδιο θα έρθει μελλοντικά.

Και όταν αυτό έγινε πιστευτό, επέσπευσαν την συνέντευξη στην ΕΡΤ όπου ο πρωθυπουργός είπε πως θα έρθει σύντομα το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ενώ υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην κοινωνία, με βασικότερο την ακρίβεια που δοκιμάζει τις αντοχές των νοικοκυριών, εκτιμήθηκε πως η κυβέρνηση είχε τα περιθώρια για να φέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Το φάουλ του Βορίδη

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έχει εκφράσει αρκετές φορές τη διαφωνία του με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως είναι αποφασισμένος και δεν πρόκειται να ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ωστόσο, το περίεργο είναι πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα φέρει την υπογραφή του ιδίου!

Μάλιστα, αποφάσισε να απουσιάζει και από την ενημέρωση των βουλευτών! Ούτε καν για τα προσχήματα δεν επέλεξε να πάει στα κεντρικά γραφεία της Nέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με το ieidiseis.gr. Άλλωστε ο ίδιος δεν διαφωνεί μόνο πολιτικά με το νομοσχέδιο για το γάμο μεταξύ ομόφυλων ζευγαριών, αλλά τεκμηριώνει και νομικά γιατί κατά την άποψή του δεν στέκουν τα επιχειρήματα που προβάλλουν το μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός. Ουσιαστικά πρόκειται για μία κίνηση που ερμηνεύεται ως… μεγάλο φάουλ από τον υπουργό Εσωτερικών.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.