Άτρωτοι στη νέα μετάλλαξη: Τα 2 κοινά στοιχεία που έχουν όσοι δεν θα κολλήσουν τη παραλλαγή JN.1 του κορωνοϊού

Άτρωτοι στη νέα μετάλλαξη: Τα 2 κοινά στοιχεία που έχουν όσοι δεν θα κολλήσουν τη παραλλαγή JN.1 του κορωνοϊού

Την... γλυτώνουν 

Μπήκαμε στην «καρδιά» του χειμώνα με τη θερμοκρασία να σημειώνει αισθητή πτώση και τους αναπνευστικούς ιούς να… θερίζουν. Πλην της γρίπης, ο κορωνοϊός φαίνεται πως συνεχίζει τη διασπορά στην κοινότητα, μετά και την εμφάνιση της μετάλλαξης JN.1.

Ο κορωνοϊός «θερίζει» αλλά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος για τα ηλικιωμένα άτομα και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. Ταυτόχρονα, εμφανώς λιγότερες σε σχέση με πέρυσι είναι οι επισκέψεις για επικαιροποιημένα εμβόλια.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, οι εισαγωγές στα νοσοκομεία παρουσίασαν αύξηση ενώ την τελευταία εβδομάδα έχασαν τη ζωή τους 93 άνθρωποι. Μετά από εμπειρία δύο χρόνων, οι ειδικοί έχουν καταλήξει σε συμπεράσματα για τους… τυχερούς που δεν κόλλησαν ποτέ κορωνοϊό, ακόμη και τη μετάλλαξη JN.1 που διασπείρεται σαν «πυρκαγιά».

Κορωνοϊός: Τα δύο κοινά στοιχεία όσων δεν κόλλησαν

Υπάρχει κάτι περισσότερο από το να είσαι απλά προσεκτικός και εμβολιασμένος που διαχωρίζει όσους μολύνονται και επαναμολύνονται από εκείνους που παραμένουν χωρίς καθόλου COVID. Όσοι δεν έχουν κολλήσει, φαίνονται πως έχουν δύο κοινά χαρακτηριστικά…

Η εξήγηση που έχει δοθεί έχει να κάνει με το κοινό κρυολόγημα. Συγκεκριμένα, τα κρυολογήματα προκαλούνται από έναν ολόκληρο ζωολογικό κήπο ιών, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων κορονοϊών – 229E, NL63, OC43, HKU1.

Μια πρόσφατη μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο Nature έδειξε ότι οι άνθρωποι που έχουν παραμείνει απαλλαγμένοι από τον κορωνοϊό τείνουν να έχουν περισσότερα ανοσοκύτταρα γνωστά ως Τ-λεμφοκύτταρα, τα οποία δημιουργούνται από προηγούμενες επαφές με αυτούς τους κορωνοϊούς που προκαλούν κρυολόγημα.

Επίσης από έρευνες έχει αποδειχτεί πως παίζει ρόλο και η ομάδα αίματος…

Αναλυτικά, οι ομάδες αίματος ΑΒ και Α, έχουν χαρακτηριστεί ως δυνητικοί παράγοντες που επηρεάζουν τη λοίμωξη από τον κορωνοϊό. Από τις έρευνες διαπιστώθηκε πως όσοι έχουν ομάδα αίματος 0 είναι θωρακισμένοι έναντι της COVID-19 και είναι σπάνιο να κολλήσουν.

Άρα όσοι έχουν περισσότερα Τ-λεμφοκύτταρα επειδή είχαν επαφές με κορωνοϊούς και ομάδα αίματος 0 είναι «θωρακισμένοι».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.