Ο άνθρωπος που δεν πέφτει ποτέ έξω: Αυτόν ρώτησε ο Μητσοτάκης για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Διάγγελμα Μητσοτάκη: Τα 3 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός για το Πάσχα

Και έτσι αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο

Ο γάμος και η τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια έχει επισκιάσει κάθε άλλη πολιτική δραστηριότητα μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη να δηλώσει την πρόθεσή του να φέρει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στη ΝΔ υπάρχουν αντιδράσεις και έγινε το πρώτο… φροντιστήριο σε βουλευτές που δεν επιθυμούν να το ψηφίσουν. Στα γραφεία της Πειραιώς περίπου 60 βουλευτές ενημερώθηκαν για το νομοσχέδιο, ωστόσο οι διαφωνίες παραμένουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επιτελείο του σχεδίαζαν από καιρό τις κινήσεις τους και αρχικά μέτρησαν αντιδράσεις και έφτιαξαν κλίμα, δημιουργώντας την αίσθηση πως το νομοσχέδιο θα έρθει μελλοντικά.

Και όταν αυτό έγινε πιστευτό, επέσπευσαν την συνέντευξη στην ΕΡΤ όπου ο πρωθυπουργός είπε πως θα έρθει σύντομα το νομοσχέδιο για τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Ενώ υπάρχουν αρκετά προβλήματα στην κοινωνία, με βασικότερο την ακρίβεια που δοκιμάζει τις αντοχές των νοικοκυριών, εκτιμήθηκε πως η κυβέρνηση είχε τα περιθώρια για να φέρει ένα τέτοιο νομοσχέδιο.

Σύμφωνα με το newsbeast.gr, για τις τελικές αποφάσεις υπήρξε και η κρίσιμη και καθοριστική συμβουλή του Αμερικανού γκουρού της επικοινωνίας, Γκρίνμπεργκ, αλλά και των στενών του συνεργατών του κ. Μητσοτάκη, Άκη Σκέρτσου και Αλέξη Πατέλη, που έχει τελέσει και γάμο με τον σύντροφό του στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται πως ο Γκρίνμπεργκ ήταν ο πρώτος που πριν τις εκλογές του 2023 είχε προβλέψει τη δυναμική και το ποσοστό της ΝΔ.

Στις συσκέψεις που έγιναν κυριάρχησε η εκτίμηση ότι στην παρούσα περίοδο η κυβέρνηση διαθέτει τη δυναμική και τα περιθώρια, ώστε να επιταχύνει μία πολιτικά ριψοκίνδυνη πρωτοβουλία. Επιπλέον, εκτιμήθηκε ότι έτσι θα έχει και το χρόνο να απορροφήσει τις όποιες αντιδράσεις έως τις Ευρωεκλογές. Επίσης, αξιολογήθηκε ότι η ελληνική κοινωνία είναι μοιρασμένη και συμφωνήθηκε πως μια παράταση της εκκρεμότητας θα έπληττε την κυβέρνηση.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.