Η δημοσκόπηση «μίλησε»: Τέλος οι Σπαρτιάτες… 

Αποβάλλονται από τη Βουλή οι Σπαρτιάτες αν…

«Χαστούκι» στους ακροδεξιούς 

Προβάδισμα 20,6% για την ΝΔ και δεύτερο κόμμα το ΠΑΣΟΚ, δείχνει δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για λογαριασμό της εφημερίδας «Παραπολιτικά».

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε το διάστημα 9 – 11 Ιανουαρίου 2024, σε πανελλαδικό δείγμα 1.000 ατόμων, τα οποία ερωτήθηκαν μεταξύ άλλων και για το νομοσχέδιο που αφορά τα ομόφυλα ζευγάρια που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Πρώτο κόμμα είναι η ΝΔ με 32,9%, στην Αξιωματική Αντιπολίτευση έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 12,3% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 10,1%. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,3% και η Ελληνική Λύση 6%.

Τέλος οι Σπαρτιάτες

«Μαύρα» είναι τα μαντάτα για κόμματα που μπήκαν στη Βουλή στις εκλογές του 2023. Στη δημοσκόπηση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας δεν συγκεντρώνουν το 3% για είσοδο στη Βουλή αλλά 2,7%. Στην όγδοη θέση είναι το ΜέΡΑ25 με 2,1% και ακολουθεί η Νέα Αριστερά με 1,9%.

Η… φούσκα της ακροδεξιάς φαίνεται πως «έσκασε» αφού στη δημοσκόπηση οι Σπαρτιάτες κατακερματίζονται συγκεντρώνοντας μόλις 1,9% και φαίνεται πως το κόμμα οδεύει προς το τέλος του…

Δημοσκόπηση: Το αποτέλεσμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

Όσον αφορά στο ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών η ελληνική κοινωνία εμφανίζεται διχασμένη, με το 48,1% να τάσσεται υπέρ και το 49,8% κατά.

Σημειώνεται ότι υπέρ τοποθετούνται στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, ενώ αρνητικά, σε ποσοστό 58,1%, οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι είναι ακόμα πιο αρνητικοί, σε ποσοστό 78,9%, απέναντι στην υιοθεσία.

Στο σύνολο του δείγματος το 68,9% τάσσεται κατά του δικαιώματος υιοθεσίας, έναντι 29,6% που καταγράφεται θετικό.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.