Στο παρά 1’: Ολική ανατροπή με Πολάκη στον ΣΥΡΙΖΑ…

Το είπε και το έκανε: Τεράστια κίνηση Κασσελάκη με Πολάκη...

Μετά το τελεσίγραφο...

Τον «ασκό του Αιόλου» άνοιξε η τοποθέτηση του Στέφανου Κασσελάκη για κομματική πειθαρχία στο νομοσχέδιο που θα αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως οι βουλευτές θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ και έβαλε στπ «κάδρο» την κομματική πειθαρχία, «δείχνοντας» τον δρόμο της εξόδου στους διαφωνούντες.


Μάλιστα, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο κ. Κασσελάκης είπε: «ποιος εδώ μέσα διαφωνεί ότι οι γυναίκες στο χώρο εργασίας πρέπει να αμείβονται λιγότερο; Υπάρχει κανένας; Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί πως αν δεχθεί σεξισμό πρέπει να το καταγγείλει χωρίς αντίποινα; Υπάρχει κανένας; Ποιος εδώ μέσα διαφωνεί για το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στον πολιτικό γάμο και όποιος διαφωνεί για το δικαίωμά τους στην τεκνοθεσία ας σηκωθεί», είπε από το βήμα της ΚΕ.

«Ξέρετε, για εμάς αυτά δεν είναι πειθαρχίας αλλά ταυτοτικά. Αν όχι η αριστερά, ποιος; Η αριστερά! Εμείς με περηφάνια θα υπερψηφίσουμε κάθε προοδευτικό νομοσχέδιο. Να δούμε ο Ανδρουλάκης τι θα κάνει… Ήρθε ο καιρός εμείς να δώσουμε λύσεις με σύγχρονο κράτος», σημείωσε.

«Εγώ είμαι παρά πολύ υπερήφανος και για τους 36 βουλευτές μας και για 2 ευρωβουλευτές και σας ευχαριστώ για όλα. Σας ευχαριστώ που μείνατε εδώ παρά τα όσα έχουν συμβεί. Ευχαριστώ», ανέφερε.


Ολική ανατροπή με Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης που συνεργάζεται στενά με τον Στέφανο Κασσελάκη έχει εκφράσει τις διαφωνίες του με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έστειλε μέσω… τρίτου μήνυμα στον βουλευτή Χανίων πως αν δεν ψηφίσει θα διαγραφεί από το κόμμα. Πρόκειται για μία κίνηση που προκάλεσε… απορία στο εσωτερικό ακροατήριο αλλά και αντιδράσεις.

Φαίνεται πως ο Στέφανος Κασσελάκης ενώ αρχικά ήταν αποφασισμένος έκανε αναδίπλωση με τον Παύλο Πολάκη. «Εγώ αν δεν γνώριζα τον Μανώλη Καπνισάκη και τον Παύλο Πολάκη, δεν θα ήμουν στον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο κ. Κασσελάκης στην Κεντρική Επιτροπή. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έτεινε χείρα φιλίας και φαίνεται πως για τώρα οι δυο τους τα… βρήκανε, έστω και προσωρινά.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.