Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Το πολύ περίεργο με τον Μάκη Βορίδη…

Δεν βάζει μυαλό ο Βορίδης

Τι θα κάνει;

Ο κύβος ερρίφθη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και πλέον αναμένεται να έρθει στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο και την τεκνοθεσία ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει βάλει ανοιχτά όλα τα χαρτιά του πάνω στο τραπέζι μιλώντας στην ΕΡΤ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους στην ψήφιση του νομοσχεδίου θέτοντας ως διακύβευμα την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Ο Στέφανος Κασσελάκης φρόντισε να ξεκαθαρίσει τη θέση του νωρίς, διαβεβαιώνοντας  στο Star ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο ανεξαρτήτως της στάσης των βουλευτών της ΝΔ και αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο ίδιος θα επιβάλλει κομματική πειθαρχία στους βουλευτές του.

Αντιθέτως η επαμφοτερίζουσα στάση του Νίκου Ανδρουλάκη, που έχει δηλώσει επί της αρχής θετικός αλλά παίζει καθυστερήσεις ως προς το τι θα πράξει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ σε συνδυασμό με το σχόλιο «εμείς δεν θα δέσουμε τα κορδόνια της ΝΔ» τον έχουν ρίξει στο καναβάτσο.

Την ίδια ώρα, στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης έχει μπει η διέξοδος της αποχής που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στους διαφωνούντες βουλευτές της ΝΔ, ώστε να αποφύγουν τη μετωπική σύγκρουση με την παράταξη και χωρίς να αυξήσουν τον αριθμό των «όχι» να διευκολύνουν την ψήφιση του νομοσχεδίου με τις ψήφους των παρόντων βουλευτών.

Αρνητικοί, ιδίως στο θέμα της τεκνοθεσίας, είναι αρκετοί υφυπουργοί της ΝΔ, όπως:

  • Ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης
  • ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης
  • η υφυπουργός Οικογενειακής Πολιτικής και Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφαλά
  • ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Ενστάσεις είχε εκφράσει και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος, ωστόσο, φέρεται να κλίνει προς το «ναι».

Το περίεργο με τον Μάκη Βορίδη

Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έχει εκφράσει αρκετές φορές τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ο ίδιος έχει δηλώσει πως είναι αποφασισμένος και δεν πρόκειται να ψηφίσει το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Ωστόσο, το περίεργο είναι πως το συγκεκριμένο νομοσχέδιο θα φέρει την υπογραφή του ιδίου!

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.