Πρώτη κίνηση Τσίπρα…

Σκούπα Τσίπρα: Ποια πρωτοκλασάτα στελέχη «τελειώνει» μετά τα αυτογκόλ τους

Τι σχεδιάζει;

Η νέα χρονιά βρήκε την αντιπολίτευση ηττημένη και ιδιαιτέρως τον ΣΥΡΙΖΑ που έχασε περίπου ένα εκατομμύριο ψήφους. Ο μέχρι τότε τροπαιούχος αρχηγός, Αλέξης Τσίπρας, παραιτήθηκε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Η διαδικασία οδήγησε σε… πόλεμο αφού προέβλεπε πως μπορούν να ψηφίσουν για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και μέλη που είχαν εγγραφεί την ημέρα της εκλογής. Εν τέλει, από τις εσωκομματικές εκλογές αναδείχτηκε πρόεδρος το… αουτσάιντερ, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι ιδιαιτέρως ενεργός στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας επισκέψεις και πολιτικές επαφές.

Πολιτικά στην αντιπολίτευση φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί ένα κενό, αφού κανένα κόμμα δεν δείχνει να έχει δυναμική για να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρήθηκε πως ο Αλέξης Τσίπρας, απογοητευμένος από τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζει να κάνει το δικό του κόμμα για να καλύψει το κενό που τόσο η Κουμουνδούρου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν αδυναμία στο να καλύψουν.

Όσο και αν μοιάζει πως πολιτικά είναι μία περίοδος που χρειάζεται ανανέωση για να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας δεν σχεδιάζει να δημιουργήσει νέο κόμμα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο Αλέξης Τσίπρας δεν φαίνεται πως σχεδιάζει να κάνει ένα νέο κόμμα. Ωστόσο, υπάρχει μία κινητικότητα γιατί σχεδιάζει τη δημιουργία ενός ινστιτούτου και αυτή θα είναι η πρώτη κίνησή του. Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει τον δρόμο της σιωπής και δεν απαντά πλέον σε δημοσιεύματα.

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.