Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Βρήκε τη λύση ο Μητσοτάκης… 

«Τρικ» Μητσοτάκη: Ήρθε η ώρα να «χρησιμοποιήσει» τον Βαρουφάκη…

Τι αποφάσισε;

Αποκαλύψεις για το νομοσχέδιο που σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση στη Βουλή και αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός έδειξε πως είναι ανοιχτός στον διάλογο στέλνοντας μήνυμα στην εκκλησία πως νομοθετεί η πολιτεία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους στην ψήφιση του νομοσχεδίου θέτοντας ως διακύβευμα την προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών.

Η λύση για τους βουλευτές που αντιδρούν

Από την πλευρά τους, αρκετοί είναι οι διαφωνούντες -ιδίως βουλευτές περιφέρειας της ΝΔ- που εκφράζουν δημόσια τον προβληματισμό τους για το νομοσχέδιο. Ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης έχει εκφράσει αρκετές φορές τη διαφωνία του με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο.  Αρνητικοί, ιδίως στο θέμα της τεκνοθεσίας, είναι αρκετοί υφυπουργοί, όπως:

  • Ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης
  • ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης
  • η υφυπουργός Οικογενειακής Πολιτικής και Κοινωνικής Συνοχής Μαρία Κεφαλά
  • ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης

Ενστάσεις είχε εκφράσει και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, ο οποίος, ωστόσο, φέρεται να κλίνει προς το «ναι».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για να… μην χαλάνε και τις καρδιές τους, έδωσε στους διαφωνούντες μια διέξοδο: την αποχή, η οποία είναι και αξιοπρεπής επιλογή. Βεβαίως, όποιος διαφωνήσει, υπουργείο στον επόμενο ανασχηματισμό θα δει με το… κιάλι.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.