Νέο κόμμα Τσίπρα: Οριστική η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού…

Τούμπα όλα: Η απόφαση του Αλέξη Τσίπρα για την καθοριστική επόμενη κίνησή του…

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται για... μπαμ;

Το 2023 βρήκε την αντιπολίτευση ηττημένη και ιδιαιτέρως τον ΣΥΡΙΖΑ που έχασε περίπου ένα εκατομμύριο ψήφους. Ο μέχρι τότε τροπαιούχος αρχηγός, Αλέξης Τσίπρας, παραιτήθηκε και ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την εκλογή νέου προέδρου.

Η διαδικασία οδήγησε σε… πόλεμο αφού προέβλεπε πως μπορούν να ψηφίσουν για νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και μέλη που είχαν εγγραφεί την ημέρα της εκλογής. Εν τέλει, από τις εσωκομματικές εκλογές αναδείχτηκε πρόεδρος το… αουτσάιντερ, ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η διάσπαση με τη Νέα Αριστερά οδήγησε εκ νέου σε απώλεια δυνάμεων τον ΣΥΡΙΖΑ ενώ η εκλογή του Κασσελάκη απεδείχθη, αν μη τι άλλο, άγονη πολιτικά και ιδεολογικά προβληματική, ανίκανη εν πολλοίς να δημιουργήσει συνθήκες δυναμικής επανάκαμψης.

Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι ιδιαιτέρος ενεργός στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας επισκέψεις και πολιτικές επαφές.

Πολιτικά στην αντιπολίτευση φαίνεται πως έχει δημιουργηθεί ένα κενό, αφού κανένα κόμμα δεν δείχνει να έχει δυναμική για να κοιτάξει στα μάτια τη ΝΔ.

Υπό αυτές τις συνθήκες, θεωρήθηκε πως ο Αλέξης Τσίπρας, απογοητευμένος από τα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδιάζει να κάνει το δικό του κόμμα για να καλύψει το κενό που τόσο η Κουμουνδούρου όσο και η Χαριλάου Τρικούπη δείχνουν αδυναμία στο να καλύψουν.

Η συρρίκνωση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο σε ψήφους όσο και σε στελεχιακό δυναμικό, δείχνει πως το μέλλον της Κουμουνδούρου είναι… ζοφερό, παρά την αλλαγή ηγεσίας που μοιάζει αδύναμη να πείσει.

Όσο και αν μοιάζει πως πολιτικά είναι μία περίοδος που χρειάζεται ανανέωση για να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί στην Αξιωματική Αντιπολίτευση, ο Αλέξης Τσίπρας δεν σχεδιάζει να δημιουργήσει νέο κόμμα. Ο ίδιος ξέρει πως οι συνθήκες δεν θα κάνουν τη νέα προσπάθεια να ευδοκιμήσει και κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει αποδείξει πως ζυγίσει τις καταστάσεις και είναι υπομονετικός.

Όποια κίνηση σχεδιάσει να κάνει, θα την σκεφτεί πρώτα καλά και μετά θα κάνει τις ανακοινώσεις. Σε κάθε περίπτωση, εάν και εφόσον ο Αλέξης Τσίπρας δημιουργήσει νέο κόμμα, αυτό δεν θα είναι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα…

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.