Ήταν εκτός εαυτού: Έβγαλε απ’ τα ρούχα του τον Μητσοτάκη ο Πλεύρης

Κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του Μητσοτάκη για το lockdown...

Γιατί εκνευρίστηκε ο πρωθυπουργός; 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άνοιξε τα χαρτιά του για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ την Τετάρτη (10/1).

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε το νομοσχέδιο που θα προβλέπει ισότητα στον γάμο και τόνισε πως η πολιτεία πρέπει να νομοθετήσει για την προστασία των παιδιών ομόφυλων ζευγαριών προκειμένου να έχουν ίσα δικαιώματα με όλα τα υπόλοιπα παιδιά. Ξεκαθάρισε πως στην Ελλάδα δεν θα υπάρξει παρένθετη μητρότητα, επισημαίνοντας πως «δεν θα αλλάξει τίποτα με την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή».

Το θέμα της ισότητας στον γάμο και της τεκνοθεσίας από ομόφυλα ζευγάρια «είναι ένα θέμα που ενδιαφέρει την κοινωνία και αφορά συμπολίτες μας. Δεν είναι το πρώτο θέμα, αλλά εγώ ο ίδιος το άνοιξα, έχω ασχοληθεί, έχω διαβάσει, έχω συζητήσει. Θα νομοθετήσουμε την ισότητα στον γάμο, την απαλοιφή οποιοσδήποτε διάκρισης αναφορικά με τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο ζήτημα μίας σχέσης γάμου».


Ο εκνευρισμός το πρωθυπουργού

Τις τελευταίες ημέρες είχε προαναγγελθεί πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει συνέντευξη στην ΕΡΤ για να ξεδιπλώσει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μάλιστα, ήταν γνωστή και η ακριβής ώρα, αλλά φαίνεται πως κάποιοι αδιαφόρησαν!

Σύμφωνα με το newmoney.gr, στο Μέγαρο Μαξίμου έκανε αλγειινή εντύπωση η απόφαση του Θάνου Πλεύρη να εμφανιστεί το πρωί της Δευτέρας, μία ημέρα πριν τη συνέντευξη Μητσοτάκη στον ΣΚΑΙ, για να πει πως είναι κάθετα αντίθετος με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Ο άνθρωπος είναι και απρεπής γιατί δεν περίμενε ούτε καν μια ημέρα τον πρωθυπουργό να μιλήσει, αλλά και αγνώμων γιατί υπήρξε υπουργός της κυβέρνησης και τουλάχιστον θα μπορούσε να εκφράσει τις όποιες αντιρρήσεις του πρώτα εντός», αναφέρουν.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.