Με στόχο έστω το 3%: Τα παίζει όλα για όλα η Νέα Αριστερά με κίνηση-έκπληξη 

Στο… πουθενά: «Τελειώνει» πριν καν αρχίσει η Νέα Αριστερά

Τι ετοιμάζουν;

Τα επόμενα βήματά της σχεδιάζει η Νέα Αριστερά που έχει το βλέμμα στις ευρωεκλογές. Στόχος της είναι να καταγράψει μια καλή παρουσία που θα αποτελέσει βάση για το μέλλον.

Η Νέα Αριστερά θα κατεβεί στις ευρωεκλογές με ένα «ανοιχτό ψηφοδέλτιο που θα εκφράζει τις πιο δημιουργικές και ανήσυχες δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας», όπως είπε στο «Βήμα» ο Αλέξης Χαρίτσης.

Το κόμμα καταγράφει χαμηλές επιδόσεις στις δημοσκοπήσεις αφού κινείται γύρω στο 2,5%. Στην πρώτη δημοσκόπηση για το 2024 που διενεργήθηκε από την ALCO για λογαριασμό του ALPHA, ο νέος φορέας συγκεντρώνει μόλις 2,3%, απέχοντας από το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή.


Βλέποντας τις χαμηλές πτήσεις στις δημοσκοπήσεις, το προσεχές διάστημα κρίνεται άκρως σημαντικό για τη Νέα Αριστερά. Υπό αυτό το πρίσμα, ο πολιτικός φορέας έχει προγραμματίσει Αγια τις 12 και 13 Ιανουαρίου πανελλαδική συνεδρίαση στελεχών στην Αθήνα, με στόχο το σχεδιασμό της οργανωτικής συγκρότησης, την επεξεργασία της ιδρυτικής της διακήρυξης και την προετοιμασία ιδρυτικής συνδιάσκεψης τέλη Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το newsbeast.gr.

Τα στελέχη της Νέας Αριστεράς θεωρούν πως ήρθε η ώρα, πέραν των οργανωτικών κινήσεων, για εξωστρέφεια και για το λόγο αυτόν, έχουν προγραμματιστεί 80 εκδηλώσεις. Στόχος τους είναι η ενίσχυση των ποσοστών αφού μέχρι στιγμής δείχνουν να… βουλιάζουν.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.