Μεγάλη έκπληξη στην τελευταία δημοσκόπηση…

Δημοσκόπηση ανατροπών: Τρελή έκπληξη με τη Χρυσή Αυγή που δεν περίμενε κανείς

Βγαίνει κερδισμένος

Απώλειες για τη ΝΔ καταγράφει η δημοσκόπηση της ALCO που διενεργήθηκε για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ALPHA. Στην πρώτη δημοσκόπηση για το 2024, διαπιστώνεται πως το κυβερνών κόμμα χάνει ποσοστά, ωστόσο δεν τα καρπώνεται κάποιο από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Στην πρόθεση ψήφου για τις Ευρωεκλογές επί των εγκύρων, η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται στο 30,3%. Ακολουθεί στη δεύτερη θέση με μικρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ με 12,2% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,8%. Φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ παγιώνεται πλέον στην τρίτη θέση ενώ η «μάχη» για το ποιος εκπροσωπεί καλύτερα την κεντροαριστερά συνεχίζεται.

Επίσης, στη δημοσκόπηση το ΚΚΕ «αγγίζει» το διψήφιο ποσοστό με 9,7% και ακολουθεί η Ελληνική Λύση με 5,9%. Το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου διαπιστώνεται πως σημειώνει μεγάλη άνοδο τον τελευταίο καιρό, αφού είχε βρεθεί σε δημοσκοπήσεις να περνά για λίγο το όριο του 3% που απαιτείται για την είσοδο στη Βουλή.

Επίσης η Νίκη βρίσκεται στο 2,8% όπως και η Πλεύση Ελευθερίας, ενώ οι Σπαρτιάτες στο 2,7%. Μόλις στο 2,3% η «Νέα Αριστερά», η οποία όμως ακόμα δεν έχει συγκροτήσει κόμμα, ενώ το ΜέΡΑ25 μετράται στο 2,1%.

«Όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών από τους ψηφοφόρους της ΝΔ

Εν τω μεταξύ «Όχι» στη νομιμοποίηση του πολιτικού γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, λένε οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση. Συγκεκριμένα στο ερώτημα που απευθύνθηκε σε όλους, το 49% δηλώνει ότι διαφωνεί με τη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης και το 35% πως συμφωνεί, ενώ το 16% δηλώνει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».

Τα αντίστοιχα ποσοστά στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, γέρνουν ακόμα περισσότερο προς την απόρριψη του σχετικού νόμου. Το 58% δηλώνει πως διαφωνεί με το νόμο και μόλις το 28% δηλώνει πως συμφωνεί. Τέλος το 14% δηλώνει «Δεν ξέρω/Δεν απαντώ».


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.