«Little black book»: Αυτό είναι το βιβλιαράκι του Έπσταϊν που φέρεται να «καίει» Κλίντον και Χόκινγκ

«Little black book»: Αυτό είναι το βιβλιαράκι του Έπσταϊν που φέρεται να «καίει» Κλίντον και Χόκινγκ

Οι σημειώσεις του… τρόμου για πολλούς.

Παγκόσμιος σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες από την δημοσίευση από εκατοντάδες σελίδες δικαστικών εγγράφων, που περιέχουν τα ονόματα διασήμων που είχαν σχέσεις με τον Αμερικανό χρηματιστή Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος κατηγορήθηκε -μεταξύ άλλων- για σεξουαλική διακίνηση.

Ο Έπσταϊν είχε διασυνδέσεις στην «υψηλή» κοινωνία και στην πολιτική, οικονομική, κοινωνική ελίτ του πλανήτη και τα ονόματα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας προκαλούν σάλο.

Μερικά από τα πλέον επιφανή είναι αυτά του πρώην… πλανητάρχη Μπιλ Κλίντον, του Ντόναλντ Τραμπ, του Πρίγκιπα Άντριου, του Ντέιβιντ Κόπερφιλντ, του καθηγητή και ακτιβιστή Νόαμ Τσόμσκι, ανθρώπων που έχουν φύγει από την ζωή όπως ο Στίβεν Χόκινγκ και ο Μάικλ Τζάκσον, αλλά και δεκάδων σταρ του Χόλιγουντ, της μουσικής, της μόδας και του μόντελινγκ!

Από τα περίπου 200 άτομα που κατονομάζονται, ορισμένοι εμπλέκονται στην υπόθεση σεξουαλικής διακίνησης, άλλοι είναι φερόμενα θύματα, άλλοι μάρτυρες και άλλοι ήταν απλώς ανάμεσα στις επαφές που διατηρούσε στον καθημερινό του βίο ο Αμερικανός χρηματιστής.

Η ατζέντα του…τρόμου

Σε αρκετά Μέσα των ΗΠΑ έχουν διαρρεύσει στοιχεία από το λεγόμενο «little black book», μία μικρή μαύρη ατζέντα 92 σελίδων, στην οποία ο Έπσταϊν διατηρούσε τα τηλέφωνα από εξέχοντα πρόσωπα του πλανήτη, με τα οποία μπορούσε ανά πάσα στιγμή να έρθει σε επαφή, μία ατζέντα που έχει προκαλέσει συναγερμό στο παγκόσμιο τζετ σετ.

Πολλοί εξ’ αυτών πέρασαν από το ιδιωτικό νησί του Τζέφρι Έπσταϊν στην Καραϊβική για να απολαύσουν τις δωρεάν απολαύσεις που προσέφερε ο «εξωτικός» αυτός προορισμός, άλλοι -όπως ο Μπιλ Κλίντον- χρησιμοποίησαν και το ιδιωτικό του αεροσκάφος σε ανθρωπιστικά ταξίδια στην Αφρική στις αρχές της δεκαετίας του 2000.

Η σύλληψη και η παράξενη… αυτοκτονία

Ο Αμερικανός χρηματιστής κατηγορήθηκε για πρώτη φορά για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης το 2005 και τρία χρόνια αργότερα ομολόγησε την ενοχή του και καταδικάστηκε από δικαστήριο της Φλόριντα για εξώθηση παιδιού σε πορνεία.

Στις 6 Ιουνίου του 2019 συνελήφθη εκ νέου για σεξουαλική διακίνηση ανηλίκων σε Φλόριντα και Νέα Υόρκη, ενώ περίπου δύο μήνες αργότερα (10 Αυγούστου) βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του, με τον θάνατο του να αποδίδεται σε αυτοκτονία.

Το τέλος του πυροδότησε ατέλειωτα σενάρια συνωμοσίας και πολλά ερωτηματικά, ενώ η αποσφράγιση των δικαστικών εγγράφων έρχεται να προκαλέσει νέο σεισμό, αφού δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν και νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις που να ταράξουν συθέμελα τα νερά της υψηλής κοινωνίας του πλανήτη…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.