Την έφερε στον Τσίπρα ο Κασσελάκης…

Διευρύνει τον ΣΥΡΙΖΑ: Η πρώτη μεταγραφή - βόμβα του Στέφανου Κασσελάκη

Πολλά πράγματα αρχίζουν να βγάζουν νόημα τώρα.

Στην πολιτική τίποτα δεν γίνεται τυχαία. Κάθε κίνηση, κρύβει κρυφά νοήματα, έχει σημειολογικές σημασίες που δεν γίνονται αντιληπτές με την πρώτη ανάγνωση.

Η είδηση είναι πως ο Στέφανος Κασσελάκης προσκάλεσε στην βίλα του στις Σπέτσες 36 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για το τριήμερο των Φώτων, όμως ο λόγος που θα βρεθούν όλοι συγκεντρωμένοι εκεί είναι άκρως πολιτικός και όχι για… διακοπές.

Εκεί θα διεξαχθεί το cycle meeting της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο τόπος έχει και έντονη εκλογική χροιά.

Κι αυτό γιατί στο μυαλό του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, είναι το ενδεχόμενο να επιλέξει την Α’ Πειραιά ως την εκλογή περιφέρεια στην οποία θα  μπορούσε να κατέβει μελλοντικά ως υποψήφιος.

Άλλωστε, πρόκειται για μία περιφέρεια που έχει έντονη ναυτιλιακή χροιά, ένας τομέας με τον οποίο ο Στέφανος Κασσελάκης διατηρεί δεσμούς από την προηγούμενη του δράση στον εφοπλιστικό χώρο.

Η επιλογή των Σπετσών για αυτόν τον κύκλο εργασιών της ΚΟ ερμηνεύεται από τον στενό του κύκλο και ως «φωτογραφική» αναφορικά με μία από τις τρεις περιφέρειες που κληθεί να επιλέξει ενόψει των επόμενων εθνικών εκλογών ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η σύνδεση με Τσίπρα και ο μεγάλος στόχος

Ποιος είναι σήμερα ο μοναδικός βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά, όπου η Νέα Δημοκρατία εξέλεξε τρεις εκπροσώπους της στο ελληνικό κοινοβούλιο; Μα, ποιος άλλος από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος στις εκλογές του περασμένου Ιουνίου  επέλεξε τελικά την έδρα της συγκριμένης περιφέρειας, όπου σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες σκέφτεται να εντείνει την πολιτική του δραστηριότητα, ανοίγοντας ακόμα και πολιτικό γραφείο.

Στο επιτελείο του Στέφανου Κασσελάκη εκτιμούν ότι ένας εφικτός μακρόχρονος στόχος για το κόμμα του είναι να σπάσει η πρωτοκαθεδρία της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Πειραιά, κάτι που σημαίνει ότι θα πρέπει να περιμένουμε και στο μέλλον ανάλογες στοχευμένες κινήσεις  στην γύρω περιοχή…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.