Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: Έκανε πίσω ο Μητσοτάκης… 

Νέες αποκαλύψεις για τον «μαϊμού» γάμο στη Χαλκίδα

Τι αποκάλυψε

Μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών και των υφυπουργών στο Προεδρικό Μέγαρο, παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός είχε συζήτηση με δημοσιογράφους.

Ο κ. Μητσοτάκης ρωτήθηκε για να το αν θα υπάρξει και δεύτερο μέρος ανασχηματισμού, απαντώντας πως δεν έχει άλλον και αστειευόμενος πρόσθεσε «μόνο αν πάω στο βουνό.

Ο διάλογος Μητσοτάκη με τους δημοσιογράφους:

  • Δημοσιογράφος: Ανασχηματισμός θα γίνει;
  • Μητσοτάκης: Δεν έχει άλλο, αυτό ήταν το χάσατε.
  • Δημοσιογράφος: Δεν έχει δεύτερο μέρος;
  • Μητσοτάκης: μόνο αν πάω στο βουνό
  • Δημοσιογράφος: Το Νταβός μετράει;
  • Μητσοτάκης: Όχι, το εξωτερικό δεν μετράει, μόνο τα εντός.

Ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

Ερώτηση στον πρωθυπουργό έγινε και για τη ρύθμιση σχετικά με τα ομόφυλα ζευγάρια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τονίζει πως «πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα».

  • Δημοσιογράφος: Έχουμε ορατότητα για τα ομόφυλα ζευγάρια;
  • Μητσοτάκης: Μην βάζετε το κάρο μπροστά από το άλογο. Πρώτα θα εξηγήσουμε τι θέλουμε να κάνουμε και μετά θα μιλήσουμε για χρονοδιάγραμμα.

Παρά τα όσα κυκλοφορούσαν για νομοσχέδιο μετά τις γιορτές, επί της ουσίας ο πρωθυπουργός φαίνεται πως έκανε πίσω για το νομοσχέδιο που θα αφορά τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία βάζοντάς το στον «πάγο».


Πρόταση από τον Στέφανο Κασσελάκη

Ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε πως επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο και του ζήτησε να καταθέσει εκ νέου νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται λίγες ώρες μετά το «πάγωμα» της σχετικής ρύθμισης όπως προέκυψε από διάλογο που είχε με δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης.

«Κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες. Όταν ένας άνθρωπος διψά για ισότητα και συμπερίληψη, δεν του λες “περίμενε να εξηγήσω”, όπως δηλώσατε χθες», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως εξής:

Μόλις επικοινώνησα με τον Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτη Φάμελλο, και του ζήτησα, με το που ανοίξει η Βουλή, να καταθέσουμε εκ νέου το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο.

Μετά τη χθεσινή απόφαση του Πρωθυπουργού να αναβάλει το δικό του νομοσχέδιο, είναι η μόνη μου επιλογή.

Κι όσο εκείνος θα αναβάλλει, θα διστάζει, θα κωλυσιεργεί, θα μετράει αντιδράσεις συντηρητικών βουλευτών του και θα καθησυχάζει τ’ αυτιά ακροδεξιών ψηφοφόρων του, ο ΣΥΡΙΖΑ προχωράει.

Κύριε Μητσοτάκη, μας κάνετε να αισθανόμαστε β’ κατηγορίας πολίτες. Όταν ένας άνθρωπος διψά για ισότητα και συμπερίληψη, δεν του λες «περίμενε να εξηγήσω», όπως δηλώσατε χθες.

Δεν υπάρχει τίποτα να «εξηγήσετε» στον κόσμο σε σχέση με τον γάμο για όλους.

Όπως δεν υπήρξε τίποτα να εξηγήσουν στις κοινωνίες τους στον καιρό τους, οι ηγέτες που προχώρησαν στην κατάργηση της δουλείας, στην ψήφο των γυναικών, στην ισότητα των φύλων, στον πολιτικό γάμο, στο σύμφωνο συμβίωσης.

Οι κοινωνίες ποτέ δεν είναι έτοιμες αν δεν είναι έτοιμοι οι ηγέτες τους. Δεν μπορείτε εσείς, μπορούμε εμείς. Φοβάστε εσείς, δε φοβόμαστε εμείς.

Το μόνο που έχετε να πείτε είναι το εξής: Ναι ή όχι στην ισότητα στον γάμο;

Είστε αληθινά υπέρ, κ. Μητσοτάκη;

Αν ναι, θα υπερψηφίσετε. Αν όχι, θα κρυφτείτε πίσω από τον κ. Βορίδη για άλλη μια φορά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.