Το εφιαλτικό 68%: Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πώς θα το «γυρίσει» αυτό ο Κασσελάκης; 

Πέσαμε από τα σύννεφα: Πώς χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης τον Κασσελάκη σε συνομιλητές του

Δύσκολα τα πράγματα... 

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια σε στελέχη της Κουμουνδούρου προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη, αφού του χρεώνουν παρατεταμένη αδράνεια του κόμματος, εξαιτίας της απουσίας του στις ΗΠΑ και τώρα στο Φανάρι.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναχώρησε πριν τα Χριστούγεννα για τις ΗΠΑ και έλειπε για πάνω από 10 ημέρες, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε για να μεταβεί στο Φανάρι για τα Θεοφάνια.

Έμπειρα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν πως μαζεύτηκαν πολλά με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο κ. Κασσελάκης κατά την επιστροφή του από την Κωνσταντινούπολη.


Αρνητική εντύπωση έχει προκαλέσει και η απουσία του ΣΥΡΙΖΑ από την κηδεία του αστυνομικού των ΜΑΤ που έχασε τη ζωή του από ευθεία δολοφονική βολή φωτοβολίδας.

Επίσης, πίσω έχει πάει και η συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής που είχε σχεδιαστεί για την εβδομάδα που διανύουμε.

Όπως παρατηρούν έμπειρα κομματικά μαζεύτηκαν πολλά με τα οποία θα βρεθεί αντιμέτωπος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την επιστροφή του από το Φανάρι.

Πώς θα το «γυρίσει» ο Κασσελάκης;

Ωστόσο ο Στέφανος Κασσελάκης διαμηνύει σε συνεργάτες του ότι ήρθε για να μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ και το δείχνει και με πράξεις. Πέρα από το γεγονός ότι έβαλε το χέρι στην τσέπη για να είναι ταμειακώς εντάξει ο ΣΥΡΙΖΑ στο τέλος του χρόνου, πήγε στο Μαϊάμι όχι μόνο για τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά επιπλέον για να ξενοικιάσει το σπίτι που νοίκιαζε, να πακετάρει και να φέρει στην Αθήνα όλα του τα πράγματα.

Φιλοδοξία του είναι να αφήσει πίσω τα όσα έγιναν τις περίπου 100 μέρες από την ημέρα που κέρδισε την ηγεσία του κόμματος. Και δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, γιατί, όπως λέει και ο ίδιος, μόλις σε εννέα χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε το 68% της κοινοβουλευτικής του δύναμης: από 149 βουλευτές, μετά είχε 145, μετά 86, μετά 71 και έφθασε να έχει 47 μέχρι την εκλογή του.

Ακολούθησαν και οι αποχωρήσεις των 11, για να φθάσει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα στους 36 και να βρίσκεται πίσω, πλέον, από το ΠΑΣΟΚ στις μετρήσεις, μια κατάσταση που αρχίζει να παγιώνεται σε όλες τις έρευνες, αναφέρει το newsbeast.gr.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καλείται να καλύψει τα «σπασμένα» 9 ετών, προσπαθώντας να επιστρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ το 68% που αποχώρησε, όμως το παιχνίδι μοιάζει δύσκολο να «γυρίσει».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.