«Τα έβγαλε και τα πέταξε»: Η τελευταία κίνηση του Νίκου Ρόκκου λύνει το μυστήριο του πνιγμού του 

«Τα έβγαλε και τα πέταξε»: Η τελευταία κίνηση του Νίκου Ρόκκου λύνει το μυστήριο του πνιγμού του 

Ποια ήταν η τελευταία του κίνηση; 

Την τελευταία του πνοή άφησε ο Νίκος Ρόκκος, αδελφός του δημοφιλούς τραγουδιστή, Στέλιου Ρόκκου, κάνοντας ψαροντούφεκο στη Λήμνο.

Ο 50χρονος είχε βγει για ψάρεμα το πρωί του Σαββάτου (30/12), αλλά άργησε πολύ να επιστρέψει στο σπίτι με αποτέλεσμα να ανησυχήσει η οικογένειά του.

Κλήθηκε το Λιμενικό Σώμα και στήθηκε έρευνα για τον εντοπισμό του Νίκου Ρόκκου.  Αρχικά εντοπίστηκε η βάρκα του και σε κάποια απόσταση από αυτή, σε παραλία στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου, ένας ψαράς εντόπισε το πτώμα του.

Ο Νίκος Ρόκκος ήταν πολύ έμπειρος ψαράς και παραμένουν αδιευκρίνιστες οι ακριβές συνθήκες που πνίγηκε…

Σημειώνεται πως πριν από δύο χρόνια, ο Στέλιος Ρόκκος είχε χάσει έναν δεύτερο αδελφό, ο οποίος ήταν επίσης 50 ετών.

Πώς έχασε τη ζωή του ο Νίκος Ρόκκος;

Τα κενά που δημιουργούνται αναφορικά με τις ακριβείς συνθήκες θανάτου του αδελφού του τραγουδιστή αναμένεται να καλυφθούν σε μεγάλο βαθμό από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν από την ιατροδικαστική εξέταση. Την νεκροψία-νεκροτομή έχουν αναλάβει τα στελέχη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Βορείου Αιγαίου στη Μυτιλήνη.


Τα καρδιολογικά προβλήματα

Η οικογένεια του Στέλιου Ρόκκου έχει «χτυπηθεί» από καρδιακά νοσήματα οδηγεί εύλογα σε εκτιμήσεις ότι είναι πιθανό να έχει υποστεί κάτι αντίστοιχο ο αδικοχαμένος 50χρονος Νίκος.

Η κουμπάρα του Στέλιου Ρόκκου, Χαρίστη Δημητρίου, είπε πως «ο Νίκος είχε κάνει εξετάσεις πριν από ενάμιση μήνα και όλα ήταν τέλεια. Δεν ξέρω τώρα ακριβώς τι, πήγαινε σε καρδιολόγο και έκανε τσεκ, γιατί μετά τον Κώστα και μετά το έμφραγμα του Στέλιου είχε ταρακουνηθεί πάρα πολύ και το έψαχνε. Αν δεν ήταν ένας μήνας, ήταν δύο».

Υπενθυμίζεται πως ο Κώστας Ρόκκος έχασε τη ζωή του από ανακοπή καρδιάς το καλοκαίρι του 2021 ενώ ο Στέλιο Ρόκκος έπαθε έμφραγμα του μυοκαρδίου τον Ιανουάριο του 2023. Επίσης ο πατέρας τους είχε αφήσει την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

Γνωρίζοντάς τα όλα αυτά, ο Νίκος Ρόκκος έκανε συχνά εξετάσεις…

Τι έβγαλε;

Ο Νίκος Ρόκκος είχε βγει για ψαροντούφεκο και προέβη σε μία κίνηση που δείχνει τι συνέβη λίγο πριν τον θάνατό του. Όπως είπε η κουμπάρα του Στέλιου Ρόκκου, ο Νίκος είχε βγάλει τα βαρίδια και τη σημαδούρα του ψαροντουφεκά.

«Σίγουρα δεν αισθάνθηκε καλά γιατί είχε βγάλει τη σημαδούρα και τα βαρίδια και ένας άνθρωπος που τα βγάζει, τα πετάει αυτά από πάνω του, σίγουρα δε νιώθει καλά. Αυτό που άκουσα κιόλας είναι ότι επειδή είχε πάει με τη βάρκα του και η βάρκα δεν είχε πιάσει άγκυρα, καλά, δηλαδή όταν τη βρήκαν, ψιλοέσερνε … και κάποιοι εικάζουν ότι επειδή η βάρκα δεν ήταν σταθερή ίσως την είδε να απομακρύνεται και έτρεξε να την προλάβει και δεν άντεξε. Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες και η ημέρα ήταν τέλεια, δηλαδή δεν ήταν το κρύο, δεν ήταν κύματα, δεν ήταν κάτι που τον ζόρισε», είπε.

Ο Νίκος Ρόκκος από τη στιγμή που έβγαλε τα βαρίδια και τη σημαδούρα δεν αποκλείεται να υπέστη κάποιο καρδιολογικό επεισόδιο και να επιχείρησε να αντιδράσει, ωστόσο δεν πρόλαβε με αποτέλεσμα να αφήσει την τελευταία του πνοή στη θάλασσα.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.