Νέο στέλεχος: Έχετε καταλάβει γιατί συμβαίνει τόσο σκληρό lockdown στην Σαγκάη;

Νέο στέλεχος: Έχετε καταλάβει γιατί συμβαίνει τόσο σκληρό lockdown στην Σαγκάη;

Η μετατροπή των κατοικιών στη Σαγκάη σε κέντρα καραντίνας έχει προκαλέσει οργή αφού υγιείς γείτονες ανησυχούν πως θα μολυνθούν.

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες που έρχονται από τη Σαγκάη με το lockdown που έχει επιβληθεί να «γονατίζει» τους 26 εκατομμύρια κατοίκους. Τα κτήρια κατοικιών στο οικονομικό κέντρο της Κίνας μετατρέπονται σε κέντρα καραντίνας προκειμένου να στεγάσουν ασθενείς με κορωνοϊό.

Η μετατροπή των κατοικιών σε κέντρα καραντίνας έχει προκαλέσει οργή αφού υγιείς γείτονες ανησυχούν πως θα μολυνθούν. Την ίδια στιγμή οι Αρχές ακινητοποιούν κατοίκους ακόμα και με… δαγκάνες για να τους μεταφέρουν στα κέντρα καραντίνας.

Ο κορωνοϊός (SARS-CoV-2) εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του 2019 στην κινεζική πόλη Γουχάν. Το lockdown που επιβλήθηκε εκεί στις αρχές του 2020 αποτέλεσε προάγγελο της πολιτικής μηδενικής ανοχής στην COVID-19 που ακολούθησε στη συνέχεια το Πεκίνο. Και ενώ υπήρχε μία… ηρεμία, στις αρχές του 2022 εστίες του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας. Γι αυτό και αποφασίστηκε το σκληρό lockdown αφού στη Σαγκάη εντοπίζεται η μεγαλύτερη διασπορά.

Σαγκάη: Σε κέντρο καραντίνας όσοι νοσούν

Βάσει της πολιτικής μηδενικής covid-19 που ακολουθεί η Κίνα όποιος βρίσκεται θετικός στον κορονοϊό μεταφέρεται σε κέντρο καραντίνας, ακόμη κι αν δεν εμφανίζει συμπτώματα, ενώ οι γείτονές του παραμένουν σε απομόνωση στα σπίτια τους για 14 ημέρες. Για τον λόγο αυτό οι ένοικοι των συγκροτημάτων κατοικιών που μετατρέπονται σε χώρους καραντίνας ανησυχούν μήπως κολλήσουν COVID-19.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.