Το λάθος που κάνει 1/2 στο self test: Αν δεις αυτή την ένδειξη είσαι θετικός στην Όμικρον 2

Ανοίγουμε στα τυφλά: Ως 50% η πιθανότητα να κάνει λάθος το self test!

Μαρτυρά ότι η πρωτεΐνη του κορωνοϊού είναι παρούσα στο σώμα!

Η Ομικρον 2 έχει τεράστια διασπορά στην κοινότητα με αποτέλεσμα τα κρούσματα να παραμένουν σταθερά πάνω από τις 5000. Αρκετοί είναι εκείνοι που εμφανίζουν συμπτώματα και αποφασίζουν να κάνουν rapid test.

Ωστόσο, όπως γράφει σε άρθρο του το Independent, πολλές φορές το rapid test εμφανίζει μια δεύτερη αχνή γραμμή το οποίο επισημαίνει ότι σημαίνει πως είναι θετικός. Κάτι ανάλογο σημαίνει και με τα self test.

Σύμφωνα με τις οδηγίες της κυβέρνησης, ο λόγος για αυτό είναι ότι το άτομο έχει χαμηλότερα επίπεδα ιού στο σύστημά του, αν και η εμφάνιση οποιασδήποτε γραμμής σημαίνει ότι το τεστ θετικό, ότι δηλαδή έχει προσβληθεί κάποιος από Covid και μεταδίδει λιγότερο από κάποιον που εμφανίζει μια κανονική γραμμή.

Αυτό μαρτυρά ότι η πρωτεΐνη του κορωνοϊού είναι παρούσα στο σώμα. Συνήθως μάλιστα η αχνή γραμμή τείνει να εμφανίζεται τις πρώτες ημέρες της ύπαρξης του ιού στον οργανισμό μας και όταν το ιικό φορτίο είναι χαμηλό. Σε κάποιους παραμένει αχνή και μετά από αρκετά τεστ ενώ σε άλλους μετά την επανάληψη του τεστ συνήθως η γραμμή γίνεται πιο έντονη που μαρτυρά οτι το ιικό φορτίο έχει αυξηθεί.

Αποτελέσματα

ΘΕΤΙΚΟ: Εμφανίζονται δύο κόκκινες γραμμές. Μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και μία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Θετικό ακόμα και αν η δεύτερη γραμμή είναι αχνή

ΑΡΝΗΤΙΚΟ: Μόνο μία κόκκινη γραμμή εμφανίζεται στην περιοχή ελέγχου (C) και καμία γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T).

ΑΚΥΡΟ: Δεν εμφανίζεται καμία κόκκινη γραμμή στην περιοχή ελέγχου (C). Το τεστ είναι άκυρο έστω κι αν υπάρχει γραμμή στην περιοχή δοκιμής (T). Οι πιθανοί λόγοι αποτυχίας είναι η ανεπαρκής ποσότητα δείγματος ή λανθασμένες διαδικαστικές τεχνικές. Ελέγξτε τη διαδικασία δοκιμής και επαναλάβετε το τεστ χρησιμοποιώντας μια νέα συσκευή δοκιμής.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.