Εφημερίδα της Βραζιλίας «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ – Χαμός στο Twitter

Εφημερίδα της Βραζιλίας «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Χαμός στο Twitter

H «είδηση» προκάλεσε πολλά σχόλια.

Την είδηση πως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ πέθανε δημοσίευσε κατά λάθος η γνωστή βραζιλιάνικη εφημερίδα, «Folha de São Paulo».

Η «είδηση» – που δεν ισχύει – δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, με σημαντικές πληροφορίες, πάντως, να λείπουν από τη νεκρολογία 1.300 λέξεων, στην οποία γράφτηκε μεταξύ άλλων ότι η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ «πέθανε στην ηλικία των ΧΧ, ως αποτέλεσμα του ΧΧΧΧΧΧ».

Η Folha de São Paulo συνειδητοποίησε το λάθος της και κατέβασε την ανάρτηση, ωστόσο, αυτή πρόλαβε να κάνει τον γύρο του διαδικτύου και να προκαλέσει… πανικό στο Twitter.

Εφημερίδα της Βραζιλίας «πέθανε» τη βασίλισσα Ελισάβετ - Χαμός στο Twitter
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Έτσι, δεν έμεινε ασχολίαστο το γεγονός πως στη φωτογραφία που η βραζιλιάνικη εφημερίδα επέλεξε να βάλει στο άρθρο, η Ελισάβετ μοιάζει σαν να γελά με τον ίδιο της τον θάνατο, ενώ ο κωμικός Γκρεγκόριο Ντιβιβιέ έγραψε: «Τι χαριτωμένο από μεριάς της Folha, που δεν ήθελε να αποκαλύψει πόσων ετών ήταν η βασίλισσα όταν πέθανε».

Η εφημερίδα δικαιολόγησε το ατόπημά της, λέγοντας ότι προέκυψε από «τεχνικό λάθος».

Επιπλέον, η Folha de São Paulo έδωσε και περαιτέρω εξηγήσεις: «Είναι συνήθης πρακτική στη δημοσιογραφία να ετοιμάζονται άρθρα αναφορικά με πιθανές καταστάσεις, όπως είναι ο θάνατος παγκόσμιων αρχηγών, διασημοτήτων και δημόσιων προσώπων. Η Folha ζητά συγγνώμη για το λάθος της».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.