Στέφανος Κασσελάκης: Το δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ από την προσωπική του περιουσία – Με ποιους έχει… εξοργιστεί 

Στέφανος Κασσελάκης: Το δάνειο στον ΣΥΡΙΖΑ από την προσωπική του περιουσία - Με ποιους έχει... εξοργιστεί 

Πόσα χρήματα έδωσε και ποιοι φταίνε για αυτή την κατάσταση

Το χέρι στην τσέπη έβαλε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, προκειμένου να κλείσει θετικά η χρονιά που φεύγει για το κόμμα.

Ο ίδιος έδωσε δάνειο από την προσωπική του περιουσία αφού απαγορεύονται στο κόμμα οι δωρεές άνω των 20.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το reader.gr, ο κ. Κασσελάκης έδωσε 50.000 ευρώ σε μία από τις δύο ανώνυμες εταιρείες των ΜΜΕ του ΣΥΡΙΖΑ για να πληρωθούν τα δώρα στους εργαζόμενους στο ΚΟΚΚΙΝΟ και την ΑΥΓΗ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτή η προσωρινή λύση υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί και για το «κλείσιμο» του έτους καθώς, εάν δεν καταβληθεί η τελευταία δόση της κρατικής επιχορήγησης που ήταν να βρίσκεται στα κομματικά ταμεία έως το τέλος του 2023, ο Στέφανος Κασσελάκης θα χρειαστεί να ξαναδανείσει το κόμμα, με μια ταμειακή διευκόλυνση, αυτή τη φορά με ποσό που θα αγγίζει τις 250.000 ευρώ.

Στέφανος Κασσελάκης: Με ποιος έχει εξοργιστεί

Από τις έρευνες διαπιστώθηκε από τα ηγετικά κλιμάκια ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έγινε καμία προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών του κόμματος, δηλαδή από την περίοδο που οι Πάνος Σκουρλέτης και Δημήτρης Τζανακόπουλος διετέλεσαν γραμματείς του κόμματος. Με τους κ.κ. Τζανακόπουλο-Σκουρλέτη φαίνεται πως έχει εξοργιστεί ο Στέφανος Κασσελάκης επειδή γιγαντώθηκαν τα οικονομικά προβλήματα.

Μάλιστα, στο παρελθόν, επί Τσίπρα, είχαν πέσει στο τραπέζι σχέδια εξυγίανσης με τον πρώην πρόεδρο να δίνει το πράσινο φως, ωστόσο έμπαινε φρένο στην Πολιτική Γραμματεία και – επειδή τα έσοδα από την κρατική επιχορήγηση έφταναν για τις πληρωμές των εργαζόμενων και τη λειτουργία τους – δεν δινόταν συνέχεια.


 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.