Γαλλία: Οπαδός της Λεπέν «γλέντησε» τον Μακρόν – «Θα γελάει ο κόσμος με αυτά που λέτε»

Γαλλία: Οπαδός της Λεπέν «γλέντησε» τον Μακρόν - «Θα γελάει ο κόσμος με αυτά που λέτε»

Δείτε το βίντεο

«Σημάδια νευρικότητας» διακρίνει το Politico στην καμπάνια του Εμανουέλ Μακρόν, εν όψει του δεύτερου γύρου των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, στις 24 Απριλίου.

Μάλιστα, του καταλογίζει ότι κάνει λάθη και εμφανίζεται απροετοίμαστος μπροστά σε δυσαρεστημένους ψηφοφόρους – και υποστηρίζει ότι η πρώτη του μετεκλογική περιοδεία στις «εχθρικές περιοχές» – στα «κάστρα» της Λεπέν – της βόρειας Γαλλίας «δεν πήγε καλά».

Μια από τις πρώτες του στάσεις ήταν στην Ντεναίν, μία από τις φτωχότερες πόλεις της Γαλλίας, όπου η Λεπέν πήρε 41% στις εκλογές της περασμένης Κυριακής. Εκεί, ο πρόεδρος της Γαλλίας βρέθηκε μπροστά σε διαμαρτυρίες, τόσο για τους χειρισμούς του στην υπόθεση της πανδημίας, όσο και για τα σχέδια του για αύξηση του ορίου ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Μία γυναίκα – ανεμβολίαστη βοηθός οδοντιάτρου – που του φώναξε ότι ήταν λάθος το κλείσιμο των σχολείων κατά την διάρκεια των lockdown, πήρε την σκληρή προεδρική απάντηση: «Δεν ζείτε στον πραγματικό κόσμο».

«Εγώ δεν ζω στον πραγματικό κόσμο; Οι άνθρωποι θα γελούν μπροστά στις τηλεοράσεις τους με αυτά που λέτε» του απάντησε εκείνη.

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.