Βασίλης Καρράς: Η άγνωστη κίνηση ανθρωπιάς που δείχνει τι σπουδαίος άνθρωπος ήταν

Βασίλης Καρράς: Η άγνωστη κίνηση ανθρωπιάς που δείχνει τι σπουδαίος άνθρωπος ήταν

Τι έκανε ο σπουδαίος τραγουδιστής

Ο θάνατος του Βασίλη Καρρά συντάραξε τον κόσμο της ελληνικής μουσικής, με πολλούς συναδέλφους του να τον τιμούν και να ανακαλούν τις συνεργασίες τους μαζί του, αλλά και το πόσο εξαιρετικός άνθρωπος ήταν.

Ένα περιστατικό που είχε ανακαλέσει ο Μάνος Ξυδούς, που μαρτυρούσε πόσο εξαιρετικός άνθρωπος ήταν ο αείμνηστος Βασίλης Καρράς, μοιράστηκε μέσω του λογαριασμού της στο Facebook η ποιήτρια Χαριτίνη Ξύδη.

Όταν είχε κυκλοφορήσει ο δίσκος με το τραγούδι «Άστη να λέει», ένα περιστατικό στο οποίο έτυχε μάρτυρας ο τραγουδοποιός με τον Βασίλη Καρρά του ενέπνευσε βαθύ σεβασμό για το πρόσωπό του:

«Θέλω να πω κάτι που έζησα όσον αφορά στον άνθρωπο. Αν κάποιος γεμίζει ένα μαγαζί, δε λέει τίποτα. Όταν κυκλοφόρησε ο δίσκος ο Βασίλης Καρράς εμφανιζόταν σ’ ένα μαγαζί στη Θεσσαλονίκη. Ένα βράδυ στο καμαρίνι έτυχα μάρτυρας μιας σκηνής που αν και έχουν περάσει τόσα χρόνια τη θυμάμαι πολύ έντονα».

«Ήρθαν τρία άτομα από τον σύλλογο παιδιών της Βέροιας με προβλήματα για να μιλήσουν για μια συναυλία που θα συγκέντρωναν χρήματα. Τους άκουσε και στο τέλος τους ρώτησε με πόσα χρήματα θα ήταν ευχαριστημένοι από τα έσοδα της συναυλίας».

«Τα παιδιά θα ήταν ικανοποιημένα με 300.000 δραχμές. Τότε εκείνος φωνάζει τον συνεργάτη του, τον Λέλεκα, και του λέει «κόψε ένα χαρτί». Όταν λέμε «ένα χαρτί» εννοούμε ένα εκατομμύριο. Έδωσε την επιταγή στο ένα παιδί και είπε «αν μάθει κανείς τίποτα θα σου κόψω το λαρύγγι». Από ‘κει και πέρα δεν μπορεί να μου πει κανείς τίποτα για τον Βασίλη Καρρά», κατέληξε ο κ. Ξυδούς για τη γενναιοδωρία και το μεγαλείο ψυχής του τραγουδιστή.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.