Μετά τον Κασσελάκη: Το πρόσωπο που βλέπουν όλοι για την αρχηγία του Σύριζα μετά τις ευρωεκλογές

Αποχωρήσεις στον Σύριζα: Τους τελειώνει ο Κασσελάκης μετά την εκλογή του

Δύσκολα τα πράγματα...

Η προεκλογική περίοδος των ευρωεκλογών πλησιάζει επικίνδυνα, και ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα να πάρει δημοσκοπικά τα πάνω του.

Όχι μόνο αυτό, αλλά κινδυνεύει τόσο να χάσει τη δεύτερη θέση, αλλά και να πέσει σε μονοψήφια ποσοστά, ύστερα από πολλά χρόνια. Πλέον ο κίνδυνος είναι ορατός, και μαζί με αυτόν και η καρατόμηση του Στέφανου Κασσελάκη από την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ πέσει στην τρίτη θέση ή πάρει μονοψήφιο ποσοστό στις ευρωεκλογές.

Ο λόγος είναι απλός: ο Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ως ο μόνος υποψήφιος που μπορούσε να απειλήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον αέρα εξ’ Αμερικής και με…τα αγγλικά του.

Μετά από τόσο καιρό όμως στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, τίποτα από αυτά δεν έχει γίνει, πάρα μόνο αποχωρήσεις σημαινόντων στελεχών και μελών. Επόμενο είναι, λοιπόν, η εσωκομματική κριτική να αναζωπυρωθεί σε περίπτωση που η εκλογική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχιστεί.

Είναι κοινό μυστικό ότι όλοι στην Κουμουνδούρου περιμένουν τις Ευρωεκλογές. Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, τότε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του Κασσελάκη από την ηγεσία του Σύριζα θα αρχίσει. Περίπτωση επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα στην αρχηγία δεν υπάρχει. Μετά μάλιστα και τη φυγή στελεχών που θα μπορούσαν να ηγηθούν του κόμματος στην μετά Κασσελάκη εποχή, πηγές που γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στην Κουμουνδούρου επιμένουν ότι μόνο ενα πρόσωπο μπορεί να ενώσει ξανά τον Σύριζα και να τον οδηγήσει στην επόμενη μέρα: Ο Διονύσης Τεμπονέρας

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.