Πριν το θετικό τεστ: Τα 2 ύποπτα συμπτώματα της Όμικρον 2 στους εμβολιασμένους που δείχνουν ότι νοσούν

Δεν την πιάνουν τα τεστ. Ανησυχία για τη νέα υποπαραλλαγή της Όμικρον

Δεν καταλαβαίνει από εμβόλια η υποπαραλλαγή.

Η υποπαραλλαγή Όμικρον 2 ή Stealth φαίνεται πως δεν αστειεύεται και αυτός είναι ο λόγος που το νέο διαφαινόμενο κύμα της καθυστέρησε την άρση των μέτρων για τον Μάιο, αφού μόνο για την Παρασκευή 8 Απριλίου ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 14.763 νέα κρούσματα, 51 θανάτους ενώ 265 άνθρωποι παραμένουν διασωληνωμένοι.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, πριν λίγες ημέρες μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα ΜEGA», για την πορεία της πανδημίας και τα εμβόλια αλλά και τη διαφορετικότητα της υποπαραλλαγής Όμικρον 2:

«Έχουμε περιδίνηση της Ομικρον 2 και ορισμένες περιοχές είναι σε πλήρη έξαρση, για παράδειγμα η Κρήτη προπορεύεται με 80%. Είναι μία παραλλαγή που δεν καταλαβαίνει από εμβόλια, ή από προηγούμενες νοσήσεις, ωστόσο χωρίς να επιβαρύνει τους ήδη νοσήσαντες».

«Η συγκεκριμένη μετάλλαξη προσβάλει σε ποσοστό πάνω από το 15% τους άνω των 65 ετών. Υπάρχει φόβος για επιδείνωση των σκληρών δεικτών τις επόμενες μέρες, ωστόσο σταθεροποιείται ο δείκτης των θανάτων».

Η Όμικρον 2 ακόμα και σε εμβολιασμένους μπορεί να παρουσιάσει πολύ ισχυρά συμπτώματα με κάποια από αυτά να είναι κοινά με άλλες γρίπες ή ιώσεις και να μπερδεύουν τους ασθενείς. Μπούκωμα και πονόλαιμος είναι δύο χαρακτηριστικά συμπτώματα της Όμικρον 2 ενώ οι εμβολιασμένοι μπορεί να παρουσιάσουν επίσης καταρροή, κόπωση, πονόλαιμο, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, πυρετό, φτέρνισμα αλλά και τάσεις ναυτίας.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.