«Παραμιλάνε» και οι δημοσκόποι: Το αδιανόητο ποσοστό του Βελόπουλου την στιγμή που όλοι οι άλλοι «βουλιάζουν»

«Παραμιλάνε» και οι δημοσκόποι: Το αδιανόητο ποσοστό του Βελόπουλου την στιγμή που όλοι οι άλλοι «βουλιάζουν»

Αποκαλυπτική έρευνα

Αποκαλυπτική για τα σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τους Έλληνες αλλά και το τι θα ψηφίσουν είναι η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Metron Analysis για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA.

Το σοβαρότερο πρόβλημα των Ελλήνων είναι η ακρίβεια, ενώ έντονα προβληματισμένοι είναι για την εγκληματικότητα, τον πληθωρισμό, την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών και της διαφθοράς.

Αντίθετα, η κυβέρνηση παίρνει θετικό βαθμό για τα πεπραγμένα της σε ζητήματα όπως η προσέλκυση τουριστών, ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους, η αμυντική θωράκιση του κράτους και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επίσης, φαίνεται από τα στοιχεία της δημοσκόπησης, ότι η συσπείρωση αυτή τη στιγμή του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις στο 51% με μεγάλες διαρροές προς ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, αλλά και προς την Νέα Αριστερά.

Το… αδιανόητο ποσοστό του Βελόπουλου

Το αποτέλεσμα είναι και σε αυτή τη δημοσκόπηση, όπως και στην αντίστοιχη του Νοεμβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου να σταθεροποιείται στην τρίτη θέση, με 10,1%, πίσω από το ΠΑΣΟΚ, που αυτή τη φορά υποχώρησε στο 11,4% (από 12,2% τον Νοέμβριο).

Το ΚΚΕ συγκέντρωσε το 8,2% (τον Νοέμβριο είχε 9,2%). Όσο για τη Νέα Αριστερά, στην πρώτη μέτρησή της από τη Metron Analysis δεν ξεπερνά το 2%.

Η ΝΔ σημειώνει ελαφρά άνοδο στο 30,9% (τον Νοέμβριο είχε 30,5%) και διευρύνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά της από την αντιπολίτευση.

Ως προς την εκτίμηση ψήφου της Metron Analysis αποτυπώνει την πρωτοκαθεδρία της ΝΔ με ένα εκτιμούμενο 38%, απέναντι στο 14% για το ΠΑΣΟΚ, μόλις 12,4% για τον ΣΥΡΙΖΑ και 10% για το ΚΚΕ.

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου σημείωσε μεγάλη άνοδο τους τελευταίους μήνες, αφού από το 4,4% των εθνικών εκλογών έχει «σκαρφαλώσει» στο 7,2%. Είναι η πρώτη φορά που το κόμμα του Βελόπουλου «έσπασε» το φράγμα του 7%.

Την στιγμή που ενισχύεται η Ελληνική Λύση, πτώση σημειώνουν τα άλλα ακροδεξιά κόμματα. Χαρακτηριστισκό παράδειγμα οι Σπαρτιάτες που μπαίνουν οριακά στη Βουλή με 3% ενώ ελαφρώς ενισχυμένη εμφανίζεται η Νίκη με 3%.

Η Πλεύση Ελευθερίας συγκεντρώνει 3,7% ενώ εκτός Βουλής φαίνεται πως μένει το ΜέΡΑ25 με 2,2%.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.