Ραγδαίες εξελίξεις: Ο κύβος ερρίφθη με τον Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ

Αποχωρήσεις στον Σύριζα: Τους τελειώνει ο Κασσελάκης μετά την εκλογή του

Τι αποφασίστηκε

Στο Παρίσι βρέθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης και μετά αναμένεται να αποχωρήσει για τις ΗΠΑ όπου και θα περάσει τις δύο εβδομάδες των γιορτών.

Η απόφαση Κασσελάκη να απουσιάζει έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο εσωκομματικό σκηνικό και προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση. Και αυτό διότι οι περισσότεροι ανέμεναν, με τις συνεχείς συσκέψεις που είχε δρομολογήσει, να αρχίσει να κινείται οργανωτικά το κόμμα.

Με εντολή του ο κ. Κασσελάκης έθεσε τους δύο γραμματείς Γιώργο Βασιλειάδη και Ράνια Σβίγκου υπεύθυνους για τη δρομολόγηση των επεξεργασιών των κειμένων που θα τεθούν σε διαβούλευση στον προσυνεδριακό διάλογο.

Όπως μάλιστα ενημέρωσε η Κουμουνδούρου, συγκροτήθηκε 4μελές συντονιστικό που θα διαμορφώσει το προσυνεδριακό κείμενο.

Το συντονιστικό απαρτίζουν οι Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ρένα Δούρου, Νίκος Παππάς και Γιώργος Τσίπρας. Στόχος της επιτροπής είναι μέσα τις επόμενες μέρες να καταλήξουν στη δομή του κειμένου ώστε την Τρίτη 27/12 να προχωρήσουν οι επιμέρους χρεώσεις για τη συγγραφή των κειμένων.

Ο κύβος ερρίφθη

Όπως αναφέρει το iefimerida.gr,η νέα φιλοσοφία που εισάγεται και φαίνεται να υιοθετείται από όλους στη διαδικασία μετάβασης του ΣΥΡΙΖΑ στη νέα εποχή μετά τη διάσπαση τελειώνουν όπως σημειώνουν και οι μακρόσυρτες συζητήσεις και διαδικασίες με κείμενα και αναλύσεις και το κείμενο που θα προκύψει από το Συντονιστικό θα είναι όπως αναφέρεται ένα «συμπαγές και στιβαρό κείμενο, όχι απαραίτητα μακροσκελές, το οποίο θα αναλύει την σημερινή πραγματικότητα, διεθνή και ελληνική, τους λόγους της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ και θα συγχρονίζεται με τις ανάγκες και τις συνθήκες της νέας εποχής». Φαίνεται πως η εισήγηση Κασσελάκη για πιο λίγα λόγια και περισσότερες πράξεις, αρχίζει να παίρνει «σάρκα και οστά» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.