Μετά το «αντάρτικο» Σαμαρά: Αυτό είναι το μόνο κόμμα που «φοβάται» η Νέα Δημοκρατία… 

Κάμφθηκαν οι αντιστάσεις του Μητσοτάκη για το lockdown...

Τι «φοβάται» η ΝΔ; 

Υπερψηφίστηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία για την παροχή άδειας διαμονής σε συγκεκριμένη κατηγορία μεταναστών, με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, να επιμένει στο «όχι».

Η κυβέρνηση είχε βάλει κομματική πειθαρχία για το νομοσχέδιο, εξαιρώντας, ωστόσο, τον πρώην πρωθυπουργό. «Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα. Όποιος θέλει να το καταλάβει, κατάλαβε» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ψηφοφορία και προκάλεσε… πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού δεν αποκλείεται να μην ψηφίσει και μελλοντική τροπολογία στην οποία ενδεχομένως θα διαφωνεί.

Τι «φοβάται» η Νέα Δημοκρατία;

Ο Αντώνης Σαμαράς «όρισε τον χώρο του» μετά την απόφασή του να μην ψηφίσει για την άδεια διαμονής σε μετανάστες αλλά εδώ και καιρό, υπάρχει μία συζήτηση παρασκηνιακή που προβληματίζει το κυβερνών κόμμα.

Σύμφωνα με το newmoney.gr, η συζήτηση αφορά την ύπαρξη ενός καθαρόαιμου Δεξιού (έως σοβαρού ακροδεξιού) κόμματος  και απασχολεί διάφορους κύκλους των Αθηνών, πολιτικούς και επιχειρηματικούς.

Υπό την έννοια ότι το trend στην Ευρώπη είναι προς τα Δεξιά, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ολλανδία και αλλού – άρα, γιατί όχι και εδώ. Κάποιοι κύκλοι το λένε και το θέλουν «για καλό», δηλαδή για να κυβερνάει η ΝΔ με ένα τέτοιο κόμμα, άλλοι πάλι όχι.

Πηγή από το Μέγαρο Μαξίμου κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα ακούγονται για το συγκεκριμένο κόμμα και είπε: «πιστεύω ότι ισχύει όλο αυτό ως σκόρπιες σκέψεις και όχι ως οργανωμένο σχέδιο, υπό την έννοια ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αντιπολίτευση, η Αριστερά κατακερματίστηκε και το ΠΑΣΟΚ δεν τραβάει. Σίγουρα πάντως κάπου υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού τους, αλλά δεν μπορώ να φανταστώ κάποιον από εμάς να κάνει το βήμα, πιο εύκολα θα προέκυπτε από ένα νέο πρόσωπο εκτός συστήματος».

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.