Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς προκαλεί… πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Γιατί ο Αντώνης Σαμαράς προκαλεί... πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ψήφισε «όχι» στην τροπολογία για τους μετανάστες

Υπερψηφίστηκε από την κυβέρνηση η τροπολογία για την παροχή άδειας διαμονής σε συγκεκριμένη κατηγορία μεταναστών, με τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ωστόσο, να επιμένει στο «όχι».


Η τροπολογία για τους μετανάστες υπερψηφίστηκε από τη Βουλή, ύστερα από μία συζήτηση που ήταν γεμάτη αντιπαραθέσεις. Τελικώς, πέρασε με 262 «ναι», 32 ψήφισαν «όχι» και υπήρξε και ένα «παρών» από την ανεξάρτητη βουλευτή Αρετή Παπαϊωάννου.

Απόντες από τη διαδικασία ήταν τρεις βουλευτών των Σπαρτιατών, αλλά και η Έλενα Ακρίτα του ΣΥΡΙΖΑ και ο Σταύρος Μιχαηλίδης του ΠΑΣΟΚ.

Από τα νούμερα, λοιπόν, προκύπτει πως όλοι οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας τάχθηκαν υπέρ της διάταξης, που είχε προκαλέσει αντιδράσεις στους κόλπους του κόμματος.

Σταθερός στο «όχι» ο Αντώνης Σαμαράς

«Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα. Όποιος θέλει να το καταλάβει, κατάλαβε» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς μετά την ψηφοφορία.

Σημειώνεται πως η κυβέρνηση είχε ξεκαθαρίσει πως απαιτείται κομματική πειθαρχία από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αλλιώς θα υπήρχε διαγραφή τους.

Γιατί προκαλεί… πονοκέφαλο στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο Αντώνης Σαμαράς ψήφισε «όχι» και εξαιρέθηκε από την κομματική πειθαρχία σαν πρώην πρωθυπουργός. Όμως, για τον Κυριάκο Μητσοτάκη αυτό είναι πρόβλημα που προκαλεί… πονοκέφαλο αφού δεν αποκλείεται σε ενδεχόμενες νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες να ψηφίσει ξανά «όχι».

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.