Κορωνοϊός: Έρχεται 4η δόση του εμβολίου για όλους;

Κορωνοϊός: Έρχεται 4η δόση του εμβολίου για όλους;

Τι είπε η Μίνα Γκάγκα.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με την τέταρτη δόση για όλο τον πληθυσμό, η υφυπουργός υγείας, Μίνα Γκάγκα απάντησε, πως «η δική μου εκτίμηση είναι ότι θα πάμε σε τέταρτη δόση για όλους. Νομίζω από τον Σεπτέμβριο θα είναι όπως η γρίπη, ο χειμώνας θα είναι μπροστά, θα έχει περάσει αρκετός χρόνος από το εμβόλιο, νομίζω θα πάμε σε ετήσια δόση ή αναμνηστική δόση».

Παράλληλα, σε ερώτηση γιατί δεν ανοίγει η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση για του άνω των 50, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε ότι «αυτό είναι κάτι που η Επιτροπή Εμβολιασμών συζητάει.

Αυτοί είναι οι άνθρωποι που κατ’ εξοχήν ασχολούνται με τα εμβόλια βλέπουν καθημερινά ποιοι είναι οι ευπαθείς ασθενείς, βλέπουν τις ομάδες και εισηγούνται με βάση τα δεδομένα που βλέπουν διεθνώς και στη χώρα μας»

«Νομίζω λοιπόν η εισήγηση δεν είναι κάτι που είναι μονομερώς κυβερνητικό, είναι κάτι που βασίζεται σε δεδομένα οπότε οι άνθρωποι που βλέπουμε καθημερινά ότι κινδυνεύουν είναι η μεγαλύτερης ηλικίας, οι πάνω από 60 κι ακόμη περισσότερο οι πάνω από 70. Άρα θεωρώ πολύ λογικό αυτό που εισηγείται η επιτροπή.

Αυτό που βλέπουμε από την επιδημιολογική επιτήρηση είναι ότι έχουμε λιγότερα παιδιά, λιγότερους εφήβους, λιγότερους νέους ενήλικες και το όριο ηλικίας των κρουσμάτων ανεβαίνει που σημαίνει ότι αυτοί που είναι ευάλωτοι είναι οι μεγαλύτερες ηλικίες», ανέφερε η Μίνα Γκάγκα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.