Ευρήματα που «μπέρδεψαν» μέχρι και τους δημοσκόπους: Εκτός Βουλής 4 «φαβορί»… 

Ευρήματα που «μπέρδεψαν» μέχρι και τους δημοσκόπους: Εκτός Βουλής 4 «φαβορί»… 

Έντονος προβληματισμός από τα αποτελέσματα 

Μία νέα δημοσκόπηση έρχεται στη δημοσιότητα και επιβεβαιώνει τη μεγάλη διαφορά της Νέας Δημοκρατίας έναντι του δεύτερου κόμματος που παραμένει το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ να βρίσκεται στην τρίτη θέση στην πρόθεση ψήφου.

Στο Action24 παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας της Opinion Poll, σύμφωνα με την οποία – στην πρόθεση ψήφου- η ΝΔ προηγείται με 38,6% έναντι 15,5% του ΠΑΣΟΚ (διαφορά 23,1 μονάδες).

Ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,4%, το ΚΚΕ με 9,2%, η Ελληνική Λύση με 6,7% και η Νίκη με 3,5%.

Δημοσκόπηση: Εκτός Βουλής φαβορί

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως αν γίνονταν εκλογές τώρα, θα έμεναν εκτός κόμματα που τον Ιούλιο δεν πήραν αμελητέα ποσοστά. Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση οι Σπαρτιάτες συγκεντρώνουν 2,6%, η Πλεύση Ελευθερίας 2,6%, η Νέα Αριστερά 2,6% και το ΜέΡΑ25 2,3%. Τα τέσσερα κόμματα δεν πέρασαν το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει 34%, το ΠΑΣΟΚ 13,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ 11,8%, το ΚΚΕ 8,1%, η Ελληνική Λύση 5,9% και Νίκη 3,1%.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνει το 37,3% έναντι 7,8% του Στέφανου Κασσελάκη. Ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με 5,6%, ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 4,4%, ο Κυριάκος Βελόπουλος με 4,6% και η Ζωή Κωνσταντοπούλου με 2,3%.


Τι πιστεύουν για ΣΥΡΙΖΑ – Νέα Αριστερά

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, οι ψηφοφόροι του κόμματος εμφανίζονται διχασμένοι για την πορεία του. Σε ποσοστό 44,3% πιστεύουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μπει σε ανοδική τροχιά με πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη ενώ το 44,3% εκτιμά ότι το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις.

Συγκεκριμένα για την Νέα Αριστερά, ένα 69% δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να την ψηφίσει ποτέ ενώ το 21,9% «θα μπορούσε». Όσο για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ, το 56,7% δεν θα την ψήφιζε ποτέ σε αντίθεση με το 30,7% που θα μπορούσε να την ψηφίσει.

Μέτρα για οπαδική βία

Σε ερώτηση για το αν η οπαδική βία θα αντιμετωπιστεί με τα κυβερνητικά μέτρα, το 39,6% απαντά «όχι» και το 26,8% «μάλλον όχι». Αντίθετα, «μάλλον ναι» δηλώνει το 19,4% ενώ «ναι» απαντά το 9,8%.

Ακρίβεια και αισιοδοξία για τη νέα χρονιά

Η ακρίβεια θεωρείται από όλους τους πολίτες ως το μεγαλύτερο πρόβλημα που τους απασχολεί σε ποσοστό 60,6%. Ακολουθεί η οικονομία, η εγκληματικότητα/φαινόμενα βίας, η κατάσταση στο ΕΣΥ, η ανεργία, τα εθνικά θέματα/ ελληνοτουρκικά.

Επίσης δηλώνεται μια έντονη απαισιοδοξία για την πορεία της χώρας τη νέα χρονιά με το 67.3% να δηλώνει «λίγο και καθόλου αισιόδοξοι» και το 31.8% «πολύ και αρκετά».

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών

Σε ερώτηση για τη θεσμοθέτηση του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, το 46,2% διαφωνεί, το 26,7% συμφωνεί ενώ το 16% δηλώνει πως «μάλλον συμφωνεί». «Μάλλον διαφωνεί» ένα ποσοστό 7,1%.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.