Δύο φωτό, όλη η αλήθεια: Ψέματα τέλος στην υπόθεση του δύσμοιρου Όλιβερ (Pics)

Θάνατος χάσκι στην Αράχωβα: Ανατροπή δεδομένων με μία μόνο δήλωση

Τα email τα λένε όλα...

Παράταση στο θρίλερ με τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα. Οι ανακοινώσεις που είχε προαναγγελθεί ότι θα γίνουν την προηγούμενη εβδομάδα πήραν παράταση για αυτή που ξεκίνησε, αλλά οι Αρχές τηρούν σιγή ιχθύος.

Σημειώνεται ότι η Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζει ότι από το βιντεοληπτικό υλικό και τις μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν, φαίνεται ότι ο Όλιβερ δέχθηκε επίθεση από αγέλη, ενώ η κτηνίατρος που πρώτη εξέτασε το σκυλάκι -και όσο ήταν εν ζωή- είναι κάθετη ότι τα τραύματά του δεν μπορεί να προκλήθηκαν από ζώα.

Οι φιλόζωοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αράχωβα αφού υπάρχει η υπόνοια συγκάλυψης στην υπόθεση.

Όλη η αλήθεια για την υπόθεση του Όλιβερ

Καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση φαίνεται πως θα παίξουν και τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν στο protothema.gr. Στην ιστοσελίδα δημοσιεύτηκε η αλληλογραφία της πρώτης κτηνιάτρου που εξέτασε τον Όλιβερ, Κλεονίκη Τόλα αλλά και κορυφαίου καθηγητή Κτηνιατρικής.

Την αλληλογραφία έδωσε στην ιστοσελίδα o σύζυγος της κτηνιάτρου και βοηθός της, Νίκος Γιαννέτσος με πρόθεση, όπως είπε, «να λάμψει η αλήθεια». Από τα email είναι προφανές πως το σκυλί κακοποιήθηκε φρικτά από άνθρωπο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γιαννέτσος έχει καταθέσει και στην Αστυνομία σε σχέση με την υπόθεση.

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της αλληλογραφίας, η κτηνίατρος Κλεονίκη Τόλα στέλνει e-mail στον καθηγητή Κτηνιατρικής στις 6 Δεκεμβρίου, δέκα ημέρες μετά την κακοποίηση του σκύλου στο οποίο αναφέρει:

«Κ. Καθηγητά, Σας αποστέλλω δυο φωτογραφίες που τράβηξα με το κινητό μου τη Δευτέρα 27/12/2023 ώρα 22.00 (σσ. εκ παραδρομής έγραψε 12ος, εννοεί 27/11). Αφορούν την κακοποίηση του σκύλου Όλιβερ. Η περιοχή είναι η πρωκτική. Υπήρχε αριστερά κάτω από τον σφιγκτήρα τομή μήκους περίπου 7cm και βάθους περίπου 0.5 cm που αιμορραγούσε και δεξιά τραύμα βάθους περίπου 4cm που επίσης αιμορραγούσε πρόκληθεν κατά την εκτίμηση μου από αμβλύ όργανο. Ο πρωκτικός δακτύλιος ήταν χαλαρός και στο άνω τμήμα υπήρχε μικρή τομή. Ο σκύλος ήταν εν ζωή όταν ήρθε στο ιατρείο μου και κατέληξε μετά από 11 ώρες. Κατά την νεκροτομή που έγινε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο που παραχωρήθηκε στους δυο κτηνιάτρους της περιφέρειας διαπίστωσα υποδόρια αιματώματα σε όλο το μήκος του σώματος και στις δυο πλευρές και κάταγμα μιας πλευράς. Τα εσωτερικά όργανα ήταν ακέραια. Δεν είχε εσωτερική αιμορραγία. Δεν έφερε δαγκώματα πουθενά εξωτερικά στο σώμα. Υπήρχε μόνο ένα τραύμα πιθανόν δάγκωμα στο αριστερό αυτί. Η εκτίμηση μου είναι κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα. Θα ήθελα τη γνώμη σας, με εκτίμηση, Τόλα Κλεονίκη».

Δύο φωτό, όλη η αλήθεια: Ψέματα τέλος στην υπόθεση του δύσμοιρου Όλιβερ (Pics)

Ο καθηγητής Κτηνιατρικής απαντάει στην κυρία Τόλα, δύο ημέρες μετά και στο mail που της στέλνει εκτιμά ότι η γνωμάτευσή της έχει βάση, κάνοντας τη δική του εκτίμηση, η οποία προκύπτει από την παρατήρηση του επισυναπτόμενου φωτογραφικού υλικού.

«Απαντώντας στο μέιλ σας, από όλα τα αναγραφόμενα εκ μέρους σας θα σταθώ μόνο στην εκτίμηση των δυο επισυναπτόμενων εικόνων του σκύλου Όλιβερ, οι οποίες παραπέμπουν σε βίαιες (μηχανικές πιθανότερα) κακώσεις περινεϊκής χώρας- τμήματος του πρωκτικού σωλήνα, που αφορούν σε περιπτώσεις ανάλογες με σεξουαλική κακοποίηση αρσενικού ζώου. Η θέση και φύση αυτών των αλλοιώσεων δεν συνάδουν με τυχαία τραύματα ή ατύχημα. Εάν επιθυμείτε εκτενέστερη περιγραφή, είμαστε στη διάθεση σας».

Δύο φωτό, όλη η αλήθεια: Ψέματα τέλος στην υπόθεση του δύσμοιρου Όλιβερ (Pics)

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.