Μετά την «κατάρρευση» ΣΥΡΙΖΑ: Μεγάλος φόβος Κόκκαλη…

Επίθεση Κόκκαλη σε Μώραλη: «Δεν θα υπογράψω δήλωση με ποιον θα είμαι»

Έγινε διστακτικός.

Πολλά είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τα οποία μετά τη διπλή ήττα στις εκλογές του περασμένου Μαΐου – Ιουνίου, εκδήλωσαν τους έντονους πολιτικούς προβληματισμούς τους σχετικά με την επόμενη μέρα και κατόπιν αποχώρησαν μετά και την έλευση του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος.

Ένας από αυτούς είναι και ο ευρωβουλευτής, Πέτρος Κόκκαλης, ο οποίος αποχώρησε από το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο Πέτρος Κόκκαλης, εκλεγμένος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, στις ευρωεκλογές του 2019, δεν έχει ενταχθεί ακόμα στη «Νέα Αριστερά» των 11 αποχωρησάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ βουλευτών και τηρεί στάση αναμονής ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου του 2024.

Συγκεκριμένα, οι δημοσκοπήσεις που τρέχουν, δίνουν στη «Νέα Αριστερά» μια έδρα στην Ευρωβουλή, κάτι που αποτελεί και το ζητούμενο για το νεοσύστατο κόμμα, αλλά το βγάζουν και εκτός Ευρωβουλής.

Τα πράγματα αυτή τη στιγμή σχετικά με την είσοδο του κόμματος ή μη στην Ευρωβουλή, είναι οριακά. Οι 11 βουλευτές που έφυγαν από το ΣΥΡΙΖΑ,  έγιναν βουλευτές με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει τι θα αποφασίσει να κάνει ο ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Πέτρος Κόκκαλης. Θα ενώσει τις δυνάμεις του με τη Νέα Αριστερά ή θα επιλέξει κάτι άλλο; Προς το παρόν, το νέο κόμμα δεν έχει δυναμική και ο Π. Κόκκαλης φοβάται μη γίνει μέρος αυτής της αποτυχίας. Σε κάθε περίπτωση όλα παραμένουν ανοιχτά.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.