Κορωνοϊός – Γουργουλιάνης: Τότε θα πρέπει να σταματήσουμε να ανησυχούμε

Τελειώνουμε με την πανδημία μέσα στο 2022

Τι λέει ο καθηγητής Πνευμονολογίας

«Η κοινωνία θα μπορέσει να γιορτάσει χωρίς προβλήματα το φετινό Πάσχα, ενώ το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι ακόμα καλύτερο, αναφορικά με την πορεία της πανδημίας» σημείωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης.

Ο κ. Γουργουλιάνης συμπλήρωσε ωστόσο, ότι δεν πρέπει να μειώνουμε την προσοχή μας, όταν ερχόμαστε σε επαφή με ηλικιωμένους. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, αν επισκεφθούμε το Πάσχα έναν ηλικιωμένο στο χωριό, ο οποίος είναι για καιρό απομονωμένος, θα πρέπει να φοράνε μάσκα και οι δύο πλευρές.

Τέλος, αναφερόμενος στο ερχόμενο φθινόπωρο ο κ. Γουργουλιάνης σημειώνει ότι το εμβόλιο που θα υπάρχει μέχρι τότε και το οποίο θα περιλαμβάνει όλες τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, θα πρέπει να γίνει σε ηλικιωμένους και σε άτομα με συννοσηρότητες.

Κορωνοϊός - Γουργουλιάνης: Τότε θα πρέπει να σταματήσουμε να ανησυχούμε
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

«Κάναμε πολύ σωστά στην Ελλάδα που προχωρήσαμε έγκαιρα στην τρίτη δόση του εμβολίου. Εκτιμώ ότι για το ερχόμενο φθινόπωρο δε θα πρέπει να ανησυχούμε. Θα έχουμε εμβόλιο που θα αντιμετωπίζει όλα τα τροποποιημένα στελέχη του κορωνοϊού. Εκτιμώ, χωρίς να το λέω αυτό με βεβαιότητα, ότι τότε θα πρέπει να κάνουν το εμβόλιο τότε μόνο οι ηλικιωμένοι και τα άτομα με συννοσηρότητες», τονίζει ο κ. Γουργουλιάνης.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.