Μετά την επική ανατροπή στον δήμο Αθήνας: Σπουδαία κίνηση από τον Χάρη Δούκα…

Του έδωσε 30+ μονάδες: Το πρόσωπο-κλειδί πίσω από τον Χάρη Δούκα που «γκρέμισε» τον Μπακογιάννη

Τι αποφάσισε λίγο πριν αναλάβει και επισήμως τη δημαρχεία

Ο Χάρης Δούκας πήρε το χρίσμα του ΠΑΣΟΚ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές τον Αύγουστο του 2023 και μέσα σε δύο μήνες κατάφερε να πείσει τους Αθηναίους να αλλάξουν σελίδα στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Ο καθηγητής του ΕΜΠ πέρασε στον δεύτερο γύρο των εκλογών και επικράτησε επί του Κώστα Μπακογιάννη που θεωρούνταν το μεγάλο φαβορί. Λίγο ο μεγάλος περίπατος, λίγο τα δέντρα που δεν φυτεύτηκαν, λίγο τα δέντρα που στο κέντρο… μαδήθηκαν, ο κ. Μπακογιάννης από 1/1/24 θα βγει και επισήμως εκτός δημαρχείας.

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι να αναλάβει επίσημης καθήκοντα ο κ. Δούκας και μοίρασε τα πόστα στον Δήμο Αθηναίων. Στα δυο βασικά πόστα, στην αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου τοποθετείται ο Γιώργος Αποστολόπουλος, που είχε θητεία και επί δημαρχίας Καμίνη, ενώ σε αυτό της ανακύκλωσης, η Ρωξάνη Μπέη, κόρη του δημάρχου Δημήτρη Μπέη που ήρθε πρώτη σε σταυρούς στο ψηφοδέλτιο του Δούκα.

Επίσης τοποθετήθηκε ο Νίκος Χρυσόγελος, πρώην ευρωβουλευτής των Πρασίνω, στην αντιδημαρχία Κλιματικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Οικονομίας.

Ο Χάρης Δούκας επέλεξε για το σχήμα να τοποθετήσει παλιούς και νέους με έντονο κεντροαριστερό πρόσημο.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.