Έπεσαν όλοι έξω: Μ’ αυτόν τον καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα

Έπεσαν όλοι έξω: Μ’ αυτόν τον καιρό θα κάνουμε Χριστούγεννα

Η διάψευση...

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι τα Χριστούγεννα και φαίνεται πως οι μετεωρολόγοι που μιλούσαν για καλοκαιρία διαψεύστηκαν.

Ο καιρός θα χαλάσει από την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου όταν και θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές, καταιγίδες ενώ η θερμοκρασία θα πέσει και οι άνεμοι θα πνέουν θυελλώδεις.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • Από το απόγευμα της Παρασκευής (15/12) στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο.
  • Από το πρωί του Σαββάτου (16/12) θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων στα δυτικά, αλλά στην ανατολική χώρα (κυρίως στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, το βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τη Χαλκιδική) τα φαινόμενα θα διατηρηθούν έντονα έως και το απόγευμα.
  • Μετά το απόγευμα του Σαββάτου (16/12) τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τα νότια θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα, ενώ κατά την διάρκεια της νύχτας θα εξασθενήσουν και σε αυτές τις περιοχές.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν :

  1. Aπό τo μεσημέρι της Παρασκευής (15/12) στα ορεινά της Κεντρικής και της Βόρειας Ελλάδος, ενώ προς το βράδυ θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο θα χιονίσει και στα ορεινά των νησιών του Βορειοανατολικού Αιγαίου.
  2. Το Σάββατο (16/12) οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και στα ημιορεινά της Κεντρικής και τη Βόρειας Ελλάδος, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Ύφεση των χιονοπτώσεων αναμένεται τις βραδυνές ώρες.

Θυελλώδεις βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν:

  1. Tο Σάββατο (16/12) αρχικά στο κεντρικό και το βόρειο Αιγαίο και από μεσημέρι σε όλο το Αιγαίο 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
  2. Tην Κυριακή (17/12) οι θυελλώδεις βοριάδες θα διατηρηθούν στα 8 μποφόρ μέχρι και το μεσημέρι, με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Ο καιρός των Χριστουγέννων

Καλοκαιρία ανήμερα των Χριστουγέννων δεν θα έχουμε, αφού είναι… χειμώνας. Την ίδια στιγμή, τα Μερομήνια δείχνουν πως οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές.

Ο συγγραφέας-λαογράφος Μιχάλης Γεροντής, είχε προβλέψει για τις γιορτές:

«Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά θα έχουμε δυσκολίες του καιρού καθημερινά, ενώ η θέρμανση θα δουλέψει για τα καλά. Γενικά, ο Δεκέμβριος θα είναι δύσκολος μήνας, καθώς θα υπάρχουν χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Γίνεται μάλιστα λόγος για πολικό ψύχος και πολλά χιόνια σε μεγάλο μέρος της χώρας, ακόμα και σε πολύ χαμηλά υψόμετρα», είχε αναφέρει.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.