Με στόχο το θαύμα των δημοσκοπήσεων: To «χόντρυνε» πολύ ο Κουτσούμπας για Κασσελάκη…

«Κολλημένος» με τις «Άγριες Μέλισσες» ο Δημήτρης Κουτσούμπας

Τον... δίκασε

Μετά τις διπλές κάλπες των εθνικών εκλογών η ΝΔ απέδειξε πως παίζει χωρίς αντίπαλο στην πρώτη θέση, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε σχεδόν ένα εκατομμύριο ψήφους και κερδισμένα βγήκαν μικρότερα κόμματα.

Ένα από αυτά είναι το ΚΚΕ, που είδε το ποσοστό του να αυξάνεται και δείχνει δυναμική ανόδου στις δημοσκοπήσεις. Πλέον, φαίνεται πως το ποσοστό του παγιώνεται σε διψήφιο αριθμό, τη στιγμή που στην Κουμουνδούρου μετράνε απώλειες στελεχών και ποσοστών στις δημοσκοπήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ «φλερτάρει» με την τρίτη θέση και τη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τη διεκδικεί το ΠΑΣΟΚ ενώ το ΚΚΕ είναι σταθερά στην τέταρτη. Πλέον, η διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΚΕ είναι μικρή, περίπου 3 μονάδες, με τον Περισσό να κάνει «άνοιγμα» στους ψηφοφόρους με επιθέσεις προς τον Στέφανο Κασσελάκη.

Εν αναμονή και των ευρωεκλογών, το ΚΚΕ διεκδικεί ακόμη και τη δεύτερη θέση, αφού οι διαφορές στα ποσοστά μεταξύ ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου είναι ιδιαίτερα μικρές στις δημοσκοπήσεις.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας που στις δημοσκοπήσεις είναι ψηλά στη δημοφιλία, «έκραξε» τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τον πρόεδρό του Στέφανο Κασσελάκη τόνισε πως «Οι διεργασίες που εξελίσσονται αυτή την περίοδο στον ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας μόνο τυχαίες δεν είναι. Σίγουρα, δεν έχουν καμία σχέση με “αγεφύρωτες” ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους ή διαφορές “αρχών”. Όλα αφορούν το ποιοι θα αποτελούν την εμπροσθοφυλακή της αστικής τάξης στην προσπάθεια να εγκλωβίσουν το λαό σε νέες αυταπάτες. Για το πάπλωμα και την καρέκλα γίνονται όλα και όχι για την ουσία. Βέβαια, εκτός από διαφωνίες για τον τρόπο λειτουργίας του κόμματός τους και το ύφος του νέου προέδρου, δεν έχουμε ακούσει κάτι άλλο, ουσιώδες. Μόνη εξαίρεση, ίσως, η αναφορά του Κασσελάκη στο συνέδριο του ΣΕΒ, ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον δεν θα δαιμονοποιεί το κεφάλαιο, αλλά θα το βλέπει σαν εργαλείο για τη μείωση των ανισοτήτων.

«Το κεφάλαιο, αυτό που δεν υπάρχει έγκλημα που να μην μπορεί να κάνει για τα κέρδη του, αυτό λέει, θα γίνει εργαλείο μείωσης των ανισοτήτων! Αλήθεια, έψαχναν να βρουν πολύ αυτό το φυντάνι;» αναρωτήθηκε και κάλεσε όσους ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ «Να συμπορευτούν με το ΚΚΕ».

Το «χόντρυνε» ο Κουτσούμπας

«Βέβαια, για να μην τους αδικούμε, πριν από αυτούς υπήρξαν κι άλλα τέτοια ή παρόμοια φυντάνια», είπε ο κ. Κουτσούμπας και συνέχισε: «Γιατί, αυτά για τις ανισότητες στον καπιταλισμό, οι οποίες δήθεν θα μειωθούν με τα μαγικά που θα τους κάνουν, τα `λεγε και το ΠΑΣΟΚ πιο πριν. Πολύ περισσότερο τα έκανε. Όταν τα συνδικαλιστικά του στελέχη στρογγυλοκάθονταν στα τραπέζια του “κοινωνικού διαλόγου” με τους εργοδότες και δεν έκαναν τίποτε άλλο από το να ξεπουλάνε τα εργατικά δικαιώματα.

«Ο κ. Κασσελάκης είπε ότι στις ευρωεκλογές πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα, γιατί έτσι λέει θα τελειώσει το άλλοθι του 41% του Μητσοτάκη. Κάτι αντίστοιχο λέει και το ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη. Να είναι δεύτερο στις ευρωεκλογές για να είναι πρώτο στις επόμενες βουλευτικές, το μακρινό 2027. Ζήσε Μάη μου δηλαδή», συμπλήρωσε.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.