Κορωνοϊός – Παραλλαγή Όμικρον 2: Τι δείχνει νέα έρευνα από τις ΗΠΑ για τα παιδιά έως 5 ετών

Κορωνοϊός - Παραλλαγή Όμικρον 2: Τι δείχνει νέα έρευνα από τις ΗΠΑ για τα παιδιά έως 5 ετών

Σημαντικά είναι τα ευρήματα για την παραλλαγή Όμικρον 2 του κορωνοϊού, σε σχέση με τα παιδιά, έως 5 ετών.

Έξι έως οκτώ φορές περισσότερα παιδιά κάτω των 5 ετών έχει μολύνει η παραλλαγή Όμικρον 2 του κορωνοϊού σε σχέση με την παραλλαγή Δέλτα.

Ωστόσο το ενθαρρυντικό είναι πως η συγκεκριμένη παραλλαγή, προκαλεί πολύ πιο ήπια νόσηση στα μικρά παιδιά σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Πιο αναλυτικά, οι ερευνητές, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό παιδιατρικό περιοδικό “JAMA Pediatrics”, ανέλυσαν στοιχεία της περιόδου 2021 – 2022 για 651.640 παιδιά έως πέντε ετών, μεταξύ των οποίων τα 66.692 είχαν λοίμωξη λόγω Δέλτα και τα 22.772 λόγω Όμικρον.

Κορωνοϊός - Παραλλαγή Όμικρον 2: Τι δείχνει νέα έρευνα από τις ΗΠΑ για τα παιδιά έως 5 ετών
QUIZY Εάν έχεις γνώσεις κέρδισες: Θα κάνεις το 10/10 στο απλό κουίζ που ο νικητής παίρνει ένα απίθανο smartphone alcatel;

Διαπιστώθηκε ότι στην κορύφωση του κύματος της Δέλτα (φθινόπωρο 2021) δύο έως τρία παιδιά ανά 2.000 μολύνονταν από κορονοϊό καθημερινά.

Όταν στη συνέχεια ξεκίνησε το κύμα της Όμικρον 2, υπήρχαν πέντε έως 11 νέα κρούσματα ανά 2.000 παιδιά καθημερινά, ενώ στην κορύφωση της Όμικρον στις αρχές του 2022 η αναλογία έφθασε τα 17 ανά 2.000 παιδιά κάτω των πέντε ετών, με τα περισσότερα μεταξύ των παιδιών έως δύο ετών που μολύνονται συχνότερα από ό,τι εκείνα ηλικίας τριών και τεσσάρων ετών.

Από την άλλη, τα παιδιά με Όμικρον 2 είχαν σημαντικά μικρότερο κίνδυνο βαριάς νόσησης και νοσηλείας σε ΜΕΘ νοσοκομείου.

Λιγότερα από 2% των παιδιών έως πέντε ετών που αρρώστησαν λόγω της Όμικρον, χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο, έναντι διπλάσιου ποσοστό 4% λόγω της Δέλτα.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.