Δεν το περίμεναν ούτε οι δημοσκόποι: Πολύ μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο γκάλοπ

Δεν το περίμεναν ούτε οι δημοσκόποι: Πολύ μεγάλη ανατροπή στο τελευταίο γκάλοπ

Ποιο κόμμα αύξηση τα ποσοστά του και ποιο μένει εκτός Βουλής;

Ο ΣΥΡΙΖΑ επανέρχεται στη δεύτερη θέση, ωστόσο η διαφορά με τη ΝΔ μεγαλώνει, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Interview που διενεργήθηκε για το politic.

Η δημοσκόπηση δείχνει παράλληλα τον νεόκοπο κόμμα της Νέας Αριστεράς που συγκροτήθηκε από τους βουλευτές που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ να μένει εκτός βουλής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα της δημοσκόπησης, η Νέα Δημοκρατία (29,2%) καταγράφει προβάδισμα 15,4 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (13,8%).

Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2019, χρονιά στην οποία η ΝΔ ήταν αξιωματική αντιπολίτευση, η διαφορά μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ήταν στις 10 μονάδες.

Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που πέφτει 10 μονάδες σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2019 (από το 23,7% στο 13,8%), τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και το ΚΚΕ ενισχύουν τα ποσοστά τους. Το ΠΑΣΟΚ από το 7,7% ανεβαίνει στο 12,4% και το ΚΚΕ από το 5,3% φτάνει στο 6,8%. Η νέα κοινοβουλευτική ομάδα «Νέα Αριστερά» είναι στο 2,5%, και η Πλεύση Ελευθερίας στο 2,6%.

Δεν το περίμεναν οι δημοσκόποι

Από τη δημοσκόπηση προκύπτει πως η Ελληνική Λύση καταγράφει σημαντική αύξηση του ποσοστού της και από 4,1% ανέβηκε στο 6,5%. Την ίδια στιγμή, η Νίκη μπαίνει με το… ζόρι στη Βουλή με ποσοστό 3,3%. Ωστόσο, ένα εύρημα που προκάλεσε έκπληξη στους δημοσκόπους είναι ο καταποντισμός των Σπαρτιατών που «βούλιαξαν» συγκεντρώνοντας 2%.

Ισχυρό προβάδισμα για τη ΝΔ -«Επιστρέφει» στα διψήφια ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχεδόν έξι μήνες μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, το κυβερνών κόμμα συνεχίζει να διατηρεί το δημοσκοπικό προβάδισμά του, παρόλο που καταγράφονται οι πρώτες απώλειες. Στην πρόθεση ψήφου η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται στις 18,2 μονάδες.

Η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 31,2%, και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 13% (Στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου η ΝΔ κατέγραψε ποσοστό 40,5 και ο ΣΥΡΙΖΑ 17,8%).

Ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να επιστρέφει στη δεύτερη θέση μετά από διαρκή δημοσκοπική κάμψη που τον έριχνε στην τρίτη θέση, απειλώντας τον τίτλο του, αυτόν της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει μια διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ η οποία κινείται μέσα στα όρια του στατιστικού λάθους. Αν και δεν καταφέρνει να προσελκύσει το σύνολο των διαρροών από την Κουμουνδούρου, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ενισχυμένο σε σύγκριση με τις εκλογές του Ιουνίου (11,8%), συγκεντρώνοντας 12,5%.

Το ΚΚΕ είναι στο 6,7%, η Ελληνική Λύση ανεβαίνει στο 6,5% (από το 4,4%), η Πλεύση Ελευθερίας καταγράφει 3,1%, οι Σπαρτιάτες 2% και η Νίκη 4%.Η επίσημη “πρώτη” της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας «Νέα Αριστερά», της δίνει ποσοστό 2%, με την εκτίμηση να κυμαίνεται ανάμεσα στο 2% και στο 3%.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.