Ο κύβος ερρίφθη: Αυτά είναι τα 2 μέτρα-φωτιά για την οπαδική βία που ανακοινώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πρωτοφανές: Χούλιγκαν τσάκισαν στο ξύλο πατέρα που μπήκε μπροστά για την κόρη του

Αλλαγές στον ελληνικό αθλητισμό

Σύσκεψη για την οπαδική βία πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά τα σοβαρά επεισόδια στου Ρέντη που είχαν σαν αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό 31χρονου αστυνομικού που χαροπαλεύει στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Η σύσκεψη υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υπουργών Επικρατείας Άκη Σκέρτσου, Σταύρου Παπασταύρου, του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό Γιάννη Μπρατάκου, αλλά και των συναρμόδιων υπουργών Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Οικονόμου, Αθλητισμού Γιάννη Βρούτση, αλλά και του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν μέτρα για το τέλος της οπαδικής βίας που μετρά πολλά θύματα στην Ελλάδα. Οι ανακοινώσεις σχετικά με τις αποφάσεις θα γίνουν τη Δευτέρα (11/12).

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές θα αφορούν δύο συγκεκριμένα μέτρα τα οποία αποφάσισε το κυβερνητικό επιτελείο και αφορούν την οπαδική βία. Το ένα θα αφορά το τέλος της παρουσίας της ΕΛΑΣ στις θύρες των οργανωμένων και το άλλο την διακοπή των πρωταθλημάτων.

Αναλυτικά, αποφασίστηκε:

  1. Ανάκληση της απόφασης του περασμένου Αυγούστου σχετικά με την παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στις θύρες των οργανωμένων οπαδών. Το ζητούν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, καθώς κινδυνεύει η ζωή τους. Σε αυτή την περίπτωση, η ασφάλεια των αθλητικών διοργανώσεων θα αφορά μόνο τις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ, με βάση τον αθλητικό νόμο για τις κάμερες και τα ονομαστικά εισιτήρια.
  2. Διακοπή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων. Ακούγεται πολύ τολμηρό, αλλά κυβερνητικές πηγές δεν διαψεύδουν τίποτα λέγοντας πως οι αποφάσεις του πρωθυπουργού θα είναι αυστηρές, καθώς «δεν πάει άλλο».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.