Με στόχο να «ρίξει» την Νέα Δημοκρατία: Τώρα μιλάει ο Τσίπρας…

Με στόχο να «ρίξει» την Νέα Δημοκρατία: Τώρα μιλάει ο Τσίπρας…

Τι θα κάνει;

Η Νέα Αριστερά είναι η νέα ΚΟ στη Βουλή, που κάθεται δίπλα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά διαφωνεί με τους πρώην… συντρόφους. Και παρά τις αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα βουλευτών, οι αποχωρήσαντες όχι μόνο δεν παρέδωσαν τις έδρες, αλλά συνεχίζουν να κάθονται, έχοντας όμως δική τους ομάδα.

Επικεφαλής αυτής της ΚΟ είναι ο Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος σε συνέντευξή του χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ως «αναπαλαίωση». Μάλιστα, στη δημοσκόπηση της GPO που διενεργήθηκε για τα Παραπολιτικά, η Νέα Αριστερά φαίνεται να παίρνει ποσοστά από τον ΣΥΡΙΖΑ που βλέπει περαιτέρω πτώση και τους… πρώην συντρόφους να παίρνουν 2,5%.

Συγκεκριμένα, στη δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας, Σάββατο (09/12), η Νέα Δημοκρατία παραμένει σταθερά πρώτη στο 35,7% σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου ενώ ακολουθεί με διαφορά 23 μονάδων το ΠΑΣΟΚ με ποσοστό 12,1%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στην τρίτη θέση με ποσοστό 9,8% με διαφορά 0,9 μονάδων από το ΚΚΕ που βρίσκεται στην τέταρτη θέση. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση (5,4%), `0Σπαρτιάτες (3,2%), Πλεύση (2,8%) και Νίκη (2,7%). Ποσοστό 2,5% λαμβάνει η Νέα Αριστερά.

Ο Αλέξης Τσίπρας και τα σχέδια του

Και ενώ η διάσπαση έγινε, ο Αλέξης Τσίπρας είναι το πρόσωπο που κατηγορούν πλέον ανοιχτά μέλη από την Νέα Αριστερά. Ο ίδιος αρκέστηκε στο να… πετάξει καρφί αναφέροντας πως στην Ιταλία η αριστερά ασχολείται με την Μελόνι και όχι με κόντρες στον δικό της χώρο.

Και φαίνεται πως και ο Αλέξης Τσίπρας αυτό πιστεύει αφού σκοπός του πλέον είναι να «χτυπήσει» τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Πώς; Σύμφωνα με το newsbeast.gr, θέλει να ενώσει τις «δύο αριστερές», τη ριζοσπαστική και τη σοσιαλδημοκρατική. Δύσκολη προσπάθεια… Επίσης, το επόμενο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα θα είναι στη Γαλλία, όπου και εκεί έχει προγραμματίσει αντίστοιχες συναντήσεις με στελέχη της Αριστεράς και της Κεντροαριστεράς – όπως έκανε στην Ιταλία.

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.