Νούμερο που παγώνει τα χαμόγελα: Τόσοι πλήρως εμβολιασμένοι βρίσκονται σήμερα στις ΜΕΘ

Δείχνουν το φινάλε του covid-19: Έτσι έσβησαν οι 2 πιο θανατηφόροι ιοί χωρίς εμβόλιο

Παρά την υποβάθμιση της πανδημίας στην επικαιρότητα και το γεγονός ότι περνάει πλέον στα «χαμηλά» με τουλάχιστον 50 νεκρούς την ημέρα, όλα δείχνουν ότι ακόμη δεν έφτασε το τέλος.

Η μετάλλαξη Ομικρον 2 του κορωνοϊού εξαπλώνεται σαν… πυρκαγιά στην Ελλάδα και τα νέα είναι άσχημα.

Παρά την υποβάθμιση της πανδημίας στην επικαιρότητα και το γεγονός ότι περνάει πλέον στα «χαμηλά» με τουλάχιστον 50 νεκρούς την ημέρα, όλα δείχνουν ότι ακόμη δεν έφτασε το τέλος.

Οι σκληροί δείκτες επιμένουν, όπως και τα κρούσματα, ενώ η χαλάρωση των μέτρων για τους ανεμβολίαστους θα αργήσει ένα μήνα. Όλα θα επανεξεταστούν μετά το Πάσχα, όταν έρθουν οι τουρίστες.

Ισως ο «σκληρότερος» δείκτης της πανδημίας, ο αριθμός των πολιτών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ενδεικτικό είναι επίσης το γεγονός ότι η διαφορά στον αριθμό διασωληνωμένων που είναι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι δεν είναι χαοτική.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 348 (65.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 92.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 203 (58.33%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 145 (41.67%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.451 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 473 (ημερήσια μεταβολή +4.42%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 425 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 36 έτη (εύρος 0.2 έως 112 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.