Με την Νέα Αριστερά να τον απειλεί: Κίνηση-ματ από τον Κασσελάκη… μέχρι τέλους 

Πέσαμε από τα σύννεφα: Πώς χαρακτήρισε ο Μητσοτάκης τον Κασσελάκη σε συνομιλητές του

Τι θα κάνει;

Η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία. Όταν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, κανείς δεν περίμενε ότι ο μεγαλοαστός επιχειρηματίας και υπάλληλος της Goldman Sachs, θα αναδεικνυόταν ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο τιμόνι ενός αριστερού κόμματος.

Η πλειοψηφία των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, είχε άλλη άποψη. Κυριολεκτικά από το πουθενά, και με τη στήριξη σημαινόντων παραγόντων του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης, κέρδισε την Έφη Αχτσιόγλου στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΣΥΡΙΖΑ, με κύρια ατζέντα όμως ότι εκείνος είναι το πρόσωπο που θα μπορέσει να νικήσει το Μητσοτάκη.

Μετά όμως από μια σειρά πολύ ηχηρών αποχωρήσεων και την περαιτέρω δημοσκοπική κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως το παραμύθι αυτό λαμβάνει τέλος.

Αδυνατώντας να υποστηρίξει αυτά που υποσχέθηκε, όντας άπειρος και υποπίπτοντας διαρκώς σε πολιτικά λάθη, ο Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται ότι μάλλον θα είναι ο μεταβατικός πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού υπό την ηγεσία του ούτε ο χώρος που θέλει να εκπροσωπήσει είναι ενωμένος, με την ίδρυση και με της Νέας Αριστεράς υπό τον Αλέξη Χαρίτση, ούτε υπάρχει ένα σαφές πολιτικό στίγμα από το ΣΥΡΙΖΑ, που μοιάζει με ακυβέρνητο καράβι.

Η Νέα Αριστερά φαίνεται πιο ικανή να καλύψει αυτό το κενό που δημιουργήθηκε, αν και με την κυβερνητική εμπειρία του 2015-19 είναι δύσκολο προς το παρόν να πείσει τον κόσμο πως θα στρέψει το τιμόνι αλλού.

Για τους λόγους που προαναφέρθηκαν, όμως, ο Στέφανος Κασσελάκης απειλείται από την ύπαρξή της και την παρουσία της στη Βουλή.

Η αντεπίθεση Κασσελάκη

Σε αυτό το κλίμα, ο Στέφανος Κασσελάκης έχει ξεκινήσει την αντεπίθεσή του. Μετά τη συνέντευξη στον Αντώνη Σρόιτερ και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζεται και για μια ακόμη συνέντευξη σε εφημερίδα της Κυριακής, σύμφωνα με πληροφορίες. Για να δούμε τι θα πει και εάν θα είναι ενδιαφέρον…

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.