«Έσβησε» σε μόλις 8 εβδομάδες: Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός των Peaky Blinders (Pic)

«Έσβησε» σε μόλις 8 εβδομάδες: Πέθανε αγαπημένος ηθοποιός των Peaky Blinders (Pic)

Δεν άντεξε... 

Δεν άντεξε ο αγαπημένος ηθοποιός που άφησε την τελευταία του πνοή μόλις οκτώ εβδομάδες μετά τη διάγνωσή του με όγκο στον εγκέφαλο.

Σε ηλικία 65 ετών πέθανε ο  Benjamin Zephaniah, ο γνωστός Βρετανός ποιητής και συγγραφέας, οκτώ εβδομάδες αφότου διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, όπως ανακοίνωσε η οικογένειά του.

Ο πιο διάσημος ρόλος του θεωρείται αυτός του Jeremiah Jesus στη σειρά του BBC Peaky Blinders.

Σε δήλωση που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οικογένειά του ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη και λύπη ανακοινώνουμε τον θάνατο του αγαπημένου μας συζύγου, γιου και αδελφού μας τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα. Ο Μπέντζαμιν γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μπέρμιγχαμ, το οποίο αποκαλούσε ως «η πρωτεύουσα της Τζαμάικας της Ευρώπης».


Ο Benjamin Zephaniah, γιος ενός ταχυδρόμου από τα Μπαρμπάντος και μιας Τζαμαϊκανής νοσοκόμας, γεννήθηκε στο Μπέρμιγχαμ το 1958 και τον έδιωξαν από το σχολείο σε ηλικία 13 ετών, καθώς δεν μπορούσε να διαβάσει ή να γράψει καθώς είχε δυσλεξία.

Γνωστός για τα γραπτά του σχετικά με τη φυλετική αδικία και τα επακόλουθα της αυτοκρατορίας, ο Μπέντζαμιν απέρριψε το βραβείο OBE το 2003, καθώς πίστευε ότι η αποδοχή του θα τον καθιστούσε υποκριτή.

«Η εμμονή μου αφορά το μέλλον και τα πολιτικά δικαιώματα όλων των ανθρώπων. Είμαι βαθιά κατά της αυτοκρατορίας» είχε απαντήσει προς τον τότε πρωθυπουργό Τόνι Μπλερ και την βασίλισσα Ελισάβετ όταν κλήθηκε να παραλάβει τιμητική διάκριση.

Μέχρι τη δεκαετία του 1990, είχε κάνει αρκετές εμφανίσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές του Ηνωμένου Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένου του The Bill, αλλά ο ρόλος του στη σειρά Peaky Blinders ήταν καθοριστικός.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.