«Καμία σχέση…»: Η εξήγηση Γεραπετρίτη για την viral υπόκλιση στον Ερντογάν (Pic) 

«Καμία σχέση…»: Η εξήγηση Γεραπετρίτη για την viral υπόκλιση στον Ερντογάν (Pic) 

Η κίνηση που έκανε τον γύρο του διαδικτύου

Η κίνηση του Γιώργου Γεραπετρίτη κατά την είσοδο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Προεδρικό Μέγαρο πυροδότησε μπαράζ αντιδράσεων στα social media.

Ο υπουργός Εξωτερικών κάνει μία κίνηση σαν υπόκλιση τη στιγμή που εισέρχεται ο Τούρκος πρόεδρος, με τους χρήστες του Χ/Twitter να σχολιάζουν αρνητικά τη στάση του κ. Γεραπετρίτη.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ήταν εκείνος που υποδέχθηκε τον Ερντογάν κατά την άφιξή του στη χώρα μας και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Οι δύο άνδρες είχαν χειραψία και ολιγόλεπτη συζήτηση, πριν ο Τούρκος πρόεδρος επισκεφθεί την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και εν συνεχεία τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.


Η εξήγηση Γεραπετρίτη

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ότι η κίνησή του δεν έγινε για τον Τούρκο πρόεδρο, αλλά για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου που ήταν μαζί του.

«Εγώ καταλαβαίνω ότι υπάρχουν φωνές που είναι αντίθετες στην προσέγγιση που επιχειρούμε με την Τουρκία», είπε στη συνέχεια Γιώργος Γεραπετρίτης. «Εγώ θα αποδίδω πάντοτε τον δέοντα σεβασμό στην Αρχηγό τους κράτους. Όπως το έπραξα το Σάββατο που την είδα, το έπραξα και σήμερα και θα το πράττω πάντα. Στην αρχηγό του κράτους μου εγώ πάντοτε θα το πράττω αυτό. Εξάλλου τον πρόεδρο Ερντογάν τον είδα, όπως γνωρίζετε το πρωί. Εγώ τον υποδέχθηκα και νομίζω οι εικόνες μπορούν να μιλήσουν από μόνες τους.», τόνισε στη συνέχεια, αναφερόμενος στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Εγώ δε μπορώ παρά να είμαι ειλικρινής στους συνομιλητές μου. Το ίδιο αισθάνομαι από την πλευρά του Τούρκου ΥΠΕΞ. Είχαμε πολλές περιπτώσεις έντασης που καταφέραμε να αποσυμπιέσουμε. Έχει αναπτυχθεί μία σχέση», πρόσθεσε στη συνέχεια ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών.

«Έχει φτάσει το πλήρωμα του χρόνου να υπάρχει μία κατανόηση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις», είπε επίσης μεταξύ άλλων και τόνισε: «Χρέος μας είναι να δίνουμε λύσεις και να μην παράγουμε κρίσεις».

«Αισθάνομαι ότι υπάρχει γνήσια διάθεση των δύο χωρών να προχωρήσουμε στη σχέση μας. Θα πάμε βήμα – βήμα στην προσέγγιση με την Τουρκία», υπογράμμισε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.


Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.