Το ελληνικό νησί που έσπασε το ρεκόρ ακτοπλοϊκών αφίξεων

Το ελληνικό νησί που έσπασε το ρεκόρ ακτοπλοϊκών αφίξεων

Δούλεψαν και τα κατάφεραν...

Η Ίος αναδεικνύεται ως το νησί με τη μεγαλύτερη αύξηση ακτοπλοϊκών αφίξεων (134,044%) πανελληνίως για το εννιάμηνο του 2021 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020.

Το αποτέλεσμα προέκυψε μετά από ειδική επεξεργασία και σύγκριση των αρχικών επίσημων στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ σχετικά με τις τριμηνιαίες αφίξεις αποβιβασθέντων επιβατών ακτοπλοΐας και πορθμείων κατά λιμένα, καθώς και τα δεδομένα του τρίτου τριμήνου αφίξεων 2021 που δημοσιεύτηκαν πριν λίγες ημέρες.

«Παρά τις δοκιμασίες και τις προκλήσεις λόγω πανδημίας, σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων και η Ίος κέρδισε την εμπιστοσύνη των ταξιδιωτών από Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ θέτει τις βάσεις για συνεχή ανάπτυξη», δηλώνει ο Δήμαρχος Ιητών Γκίκας Γκίκας.

Στο πνεύμα αυτό, ο Δήμος Ιητών επιχειρεί να εμπλουτίσει τη στρατηγική στόχευσης μέσα από ένα πολυεπίπεδο κάλεσμα που αναδεικνύει το φυσικό κάλλος, την ιστορία, τα αρχαία μνημεία, τον πολιτισμό, τη γαστρονομία, την ποδηλασία και τα μονοπάτια, τις καταδύσεις, την ιστιοπλοΐα, τη διασκέδαση και τα θαλάσσια σπορ.

Σημαντικό κεφάλαιο στην ανάπτυξη του προορισμού αφορά τις «πράσινες» καινοτομίες στο νησί. Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν και εγκαταστάθηκαν από τον Δήμο δύο υπόγεια συστήματα συλλογής και αποθήκευσης απορριμμάτων.

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.