Νέα Αριστερά: Τώρα εξηγούνται πολλά…

Νέα Αριστερά: Τώρα εξηγούνται πολλά…

Γιατί έγινε αυτή η επιλογή;

Mετά τα «αποκαλυπτήρια» της ονομασίας και του λογότυπου της «Νέας Αριστεράς», το απόγευμα της Δευτέρας (04/12) σε εκδήλωση στο Σεράφειο, κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής, η επιστολή των «11» για συγκρότηση Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Όπως προβλέπει η σχετική διαδικασία, οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκρότησαν Κοινοβουλευτική Ομάδα, κατέθεσαν στον Κωνσταντίνο Τασούλα την σχετική επιστολή.

Η δήλωση, θα αναγνωσθεί στην ολομέλεια της Βουλής, πριν την έναρξη της συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Μέτρα για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής».

Στο πλαίσιο της συζήτησης, κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν ο πρωθυπουργός και οι αρχηγοί των κομμάτων, θα ομιλήσουν ο κ. Χαρίτσης ως πρόεδρος της ΚΟ «Νέα Αριστερά», ο Δ. Τζανακόπουλος ως αγορητής, και ο Ευκλ. Τσακαλώτος ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του νέου κόμματος.


Τώρα εξηγούνται πολλά…

Ενώ η νέα ΚΟ αναμένεται να κάνει και την επίσημη πρώτη εμφάνισή της, η επιλογή του ονόματος «Νέα Αριστερά» σχολιάστηκε αρνητικά στα social media με πολλούς να κάνουν ευθεία παραπομπή στο όνομα της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σε αρκετούς θύμισε το σήμα της Alpha Bank.

Η συζήτηση για την επιλογή του όρου «New Left – Νέα Αριστερά» είναι μεγάλη. Γιατί το επέλεξαν; Σύμφωνα με το newsbeast.gr, αυτός ο όρος θεωρείται συνώνυμο του φοιτητικού ριζοσπαστισμού της δεκαετίας του 1960, που κορυφώθηκε με τις μαζικές διαδηλώσεις του 1968 (κυρίως τα γεγονότα του Μαΐου 1968 στη Γαλλία).

Τα ρεύματα της Νέας Αριστεράς εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην Ευρώπη ως απάντηση στην ηθική απαξίωση του σοβιετικού κομμουνισμού μετά την «μυστική ομιλία» του Σοβιετικού ηγέτη Νικίτα Χρουστσόφ τον Φεβρουάριο του 1956.

 

 

 

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.