«Τα σκουπίδια που άφησε ο Τσίπρας»: Αντεπίθεση ΠΑΣΟΚ…

Ποια συνεργασία μετεκλογικά; Φουλ «επίθεση» του ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

Με αφορμή το... μπάχαλο στον ΣΥΡΙΖΑ

«Βαφτίσια» έγιναν για τη «Νέα Αριστερά» με πολλά πρώην στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να δίνουν το παρών στην αίθουσα του δήμου Αθηναίων και τον Αλέξη Χαρίτση να κάνει τα αποκαλυπτήρια του ονόματος και του σήματος στο τέλος της ομιλίας του.

Περιγράφοντας τον οδικό χάρτη της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας ο επικεφαλής της σημείωσε πως «θέλουμε μια αριστερά στην κυβέρνηση. Δεν είμαστε δύναμη διαμαρτυρίας. Είμαστε δύναμη κοινωνικής διεκδίκησης. Αλλά είμαστε και δύναμη πολιτικής αλλαγής».

Με βολές κατά της νέας ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ και εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν τους 11 βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι επιθυμούν να οικοδομήσουν μια αριστερά «που δεν εμπλέκεται σε τοξικούς καυγάδες στο διαδίκτυο, αλλά δίνει την ουσιαστική μάχη της ιδεολογικής αντιπαράθεσης μέσα στην κοινωνία… μακριά από αρχηγισμούς, ηγεμονισμούς, απόλυτες και μοναδικές αλήθειες», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Χαρίτσης.


Τι λέει ο Στέφανος Κασσελάκης για τους 11

Από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης μίλησε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha για τις ραγδαίες εξελίξεις της τελευταίας περιόδου στον ΣΥΡΙΖΑ και ξεκαθάρισε πως «εκλέχτηκα για την βούλησή μου να “σπάσω αυγά”. Αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Σχολιάζοντας την δημιουργία της νέας ΚΟ των «11» που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ , είπε:

«Έχουν γίνει πολλά, έχουμε περάσει πολλά. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει πολύ καλά τι έχει συμβεί και μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Είμαι προσηλωμένος να ενώσω τον προοδευτικό κόσμο που αισθάνεται αγχωμένος. Είναι η μόνη μου προτεραιτότητα. Με ένα κόμμα ευρύ και αξιοκρατικό.

Έχω αναλογιστεί και τις αποφάσεις μου και τις προθέσεις των άλλων. Αναλογίζομαι και την πραγματικότητα όμως και τη συνάντηση που είχα με μία φιλόλογο με οπτική αναπηρία που ζει σε μία χώρα που δεν της δίνει τη δυνατότητα να ζήσει μία αυτόνομη ζωή. Αυτή είναι η ευθύνη μου. Τα άλλα θα τα κρίνει η ιστορία. ω γέγονε, γέγονε (σ.σ. για τις αποχωρήσεις). Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κόμμα των μελών όπως έλεγε ο Αλέξης Τσίπρας. Τα μέλη να νιώθουν ότι είναι σε ένα κόμμα που τα αφουγκράζεται.

Υπάρχουν αποχωρήσεις αλλά και εισροές. Ο τόπος έχει ανάγκη από ένα κόμμα που θα παραμείνει ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέρονται και δάνεια από τράπεζες. Το μόνο τέτοιο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έχω τη συνείδησή μου καθαρή. Προσπάθησα να είμαι ενωτικός από την πρώτη μέρα. Θα νοικοκυρέψουμε το κόμμα και θα προχωρήσουμε. Τα οικονομικά του κόμματός μας είναι καλύτερα από του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Περάσαμε μία διάσπαση. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο χαμηλότερο σημείο του τελευταίου καιρού. Προφανώς οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν αυτήν την εικόνα αλλά κάθε μέρα που περνά βελτιωνόμαστε και ανανεωνόμαστε».


Η θέση του ΠΑΣΟΚ

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης έχει γνώμη και εκτίμηση για τη νέα κίνηση και πιστεύει ότι το νέο κόμμα μπορεί να είναι στο 6%-7% στις ευρωεκλογές, γιατί ακριβώς έχει πάρει «καλό οργανωτικά κόσμο από τον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα σε όλη την Ελλάδα, κυρίως στις τοπικές κοινωνίες».

Πηγή από το ΠΑΣΟΚ ανέφερε στο newmoney.gr πως «τώρα δεν είναι ώρα για προσεγγίσεις με το νέο κόμμα, είναι νωρίς και θα είναι και άδικο για όλες τις πλευρές, όμως εδώ είμαστε μετά τις ευρωεκλογές να το συζητήσουμε».

Και πρόσθεσε «άσε να δούμε μέχρι το Φθινόπωρο τι θα έχει μείνει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπορεί από το να φύγει ο Κασσελάκης, που δεν το βλέπω, ό,τι και να πάρει στις κάλπες του Μαΐου, μέχρι να μείνει παρέα με τα σκουπίδια που άφησε ο Τσίπρας».

Ακολουθήστε το INSTANEWS στο Google News για να είστε πάντα μέσα στα νέα.